Molnár Áron videóban üzent Novák Katalinnak

2022. szeptember 29.
A pedagógusok ügyében többször is felszólaló Molnár Áron ezúttal személyesen Novák Katalin köztársasági elnököt szólította meg, számon kérve rajta a képviselők béremelését és az amerikai diákoknak címzett szavait.

„Jó reggelt kívánok, kedves Novák Katalin köztársasági elnök! Ön azt mondta Amerikában a diákoknak, hogy ne hagyják magukat megfélemlíteni, amikor döntést kell hozni. Óriási öröm volt hallani ezt a gondolatot öntől, nagyon szépen kérem, hogy ezt a nemes magatartást itthon, Magyarországon is ugyanilyen elánnal hangoztassa” – kezdi a köztársasági elnöknek címzett videóüzenetét Molnár Áron, a noÁr mozgalom alapítója.

Az aktivista már többször is felszólalt a pedagógusok ügyében, legfrissebb üzenetében pedig keményen kritizálta Novákot és a kormányt: az amerikai diákokhoz intézett szavai mellett a pedagógusok elmaradó bérrendezését és a parlamenti képviselők béremelését is számon kérte rajta. „…Önök előbb kaptak hat-hétszázezer forintos fizetésemelést a milliós fizetéseik mellé, mint a pedagógusaink, akik átlagosan 180 ezer forintot keresnek” – mondja Molnár.

A színész a pedagógusok méltatlan helyzetéről és a tüntetések céljáról is beszélt, hozzátéve, az ellenállás azért szükséges, mert „azbesztes falak omlanak le osztálytermekre, áznak be iskolák, pokrócokban, nagykabátban ülnek már most is a suliban a diákok. Azért is lehet elegük, mert Rogán Antalnak csak az egyik karórája ér annyit, mint egy pedagógus 10 havi bére.”

Molnár Áron úgy fogalmaz, a magyar pedagógusok helyzete „iszonyatos”, és azt is megemlíti, hogy a hangjukat felemelő tanárokat és diákokat akcióik után rendre megfélemlítették – ezzel valószínűleg a tankerületek intézkedéseire és Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár levelére célzott.

Az aktivista a felvételen Novák Katalint is meghívta az október 5-i szolidaritási tüntetésre, ahol a tervek szerint egyébként Péterfy Bori és Nagy Ervin is jelen lesz.

Fotó: Marie Claire-Archív

Olvass tovább!