A megfigyelő: ki lakik ma a sorozatból megismert baljós házban?

2022. október 27.
Igen, az a bizonyos ház még ma is áll.

A Netflix új, limitált sorozatának sztoriját megtörtént események inspirálták. A megfigyelő című széria Dean és Nora Brannock (Bobby Cannavale és Naomi Watts) életét követi nyomon, miután beköltöznek álmaik New Jersey-i otthonába. A mindennapjaikat hamarosan egy hátborzongató rejtély árnyékolja be: zaklató leveleket kezdenek kapni egy ismeretlen feladótól, aki azt állítja magáról, hogy egyike azoknak a többgeneráció óta létező Megfigyelőknek, akik szemmel tartják a házat. A fenyegető levelek megmagyarázhatatlanul konkrét és személyes információkat tartalmaznak a ház lakóiról. Brannockéknak fogalmuk sincs róla, ki lehet ez az úgynevezett Megfigyelő, és a nem éppen barátságos szomszédságuk sem segítőkész a rejtély felderítésében.

a-megfigyelo

Ha végig nézted Ryan Murphy és Ian Brennan lebilincselő sorozatát, biztosan felmerült benned is a kérdés: való életben vajon mi lett a kísérteties ház sorsa? A következőkben ennek jártunk utána.

Mi történt a Broaddus családdal és a kísérteties otthonukkal?

A sorozatot inspiráló Derek és Maria Broaddus 2014-ben 1,3 millió dollárért vásárolt egy hat hálószobás, holland koloniális stílusban épült házat a New Jersey állambeli Westfieldben, a 657 Boulevardon, azzal a tervvel, hogy felújítják a családjuk számára. Mielőtt azonban ténylegesen beköltözhettek volna, levelek sorozatát kapták egy névtelen zaklatótól, aki magát a Megfigyelőnek nevezte. A hátborzongató levelek miatt a Broaddus család végül sosem költözött be a házba. Közel három évvel a vásárlás után Broaddusék találtak egy másik családot, akiknek bérbe tudták adni, két év múlva pedig végleg megszabadultak tőle: körülbelül 959 ezer dollárért (400 ezer dolláros veszteséggel) túladtak rajta. Érdekesség, hogy a bizarr incidens ellenére Broaddusék úgy döntöttek, hogy Westfieldben maradnak, és egy, a környéken vásárolt másik házban telepedtek le.

Bár a 657 Boulevardon álló ingatlannak minden bizonnyal vannak tulajdonosai, azt nem tudni, hogy ők, vagy az esetleg albérlők valaha beköltöztek volna. A Megfigyelő kilétére soha nem derült fény, pedig a rendőrség mellett maguk Broaddusék is évekig próbálták leleplezni zaklatójukat. A rendőrség végül abbahagyta a nyomozást.

Forrás: marieclaire.com.au Fotó: Imdb

Olvass tovább!