Veszélyes online kihívás után vesztette életét a 14 éves fiú

2023. szeptember 07.
A neten terjedő „one chip challange” után elájult, majd a kórházban életét vesztette egy 14 éves gimnazista. A halál oka még nem tisztázott, de az biztos, hogy a fiúnak nem volt ismert betegsége.

Massachusettsben életét vesztette egy 14 éves fiatal, Harris Wolobah, miután az iskolában kipróbálta a virális „one chip challange-et”. A kihívás lényege, hogy meg kell enni egy darab elképesztően csípős chipset, anélkül, hogy az illető bármilyen más ételt vagy italt fogyasztana mellé. A speciális, kifejezetten az online terjedő kihíváshoz használatos chips a világ legerősebbjei között számon tartott Carolina Reaper és Naga Viper paprikákat tartalmaz.

A fiú édesanyját, Lois Wolobah-t az iskola értesítette, hogy fia elájult a chips elfogyasztása után, majd később, miután a fiút már hazavitték az iskolából, Harris újra eszméletét vesztette – a fiú a kórházban hunyt el. 

A halál pontos okát csak a boncolás után fogják tudni megállapítani, annyi biztos, hogy Harris nem szenvedett semmilyen ismert betegségtől. Bár az összefüggés még nem bizonyítható, a család egyértelműen úgy gondolja, hogy a fiú halálának a one chip challange az oka, ezért is szeretnék felhívni a figyelmet az online kihívás potenciális veszélyeire.

Az elmúlt években rengeteg veszélyes vagy minimum megkérdőjelezhető TikTok trend kapott szárnyra – a csípős chipses kihívás ezeknek a sorát bővíti.

Forrás: People Fotó: Getty Images