5 őrült és veszélyes kihívás, ami idén tarolt a TikTokon

2022. december 27.
Az idei év sem múlt el őrült és veszélyes TikTok-kihívások nélkül, amik sajnos komoly sérülést is okoztak. Mutatjuk a legvadabbakat!

Ha eddig „csak” az adathalászoktól és attól tartottál, hogy illetéktelenek kezébe kerülnek a gyerekedről készült fotók a neten, nincs jó hrünk: izgulhatsz az olyan elképesztő TikTok-kihívások miatt, amik sokakat sodortak bajba 2022-ben. Jó esetben mi, felnőttek csak megnézzük, ha ilyesmi kerül az utunkba, de eszünkbe sem jut kipróbálni, a gyerekek azonban nem mindig előrelátóak, és a versenyszellemtől vezérelve a legvadabb dolgokat is képesek kipróbálni, csak azért, mert a neten látták.

Telefonon megnyitott TikTok

BME PainOlympics

A „fájdalomolimpia” pont arról szól, aminek hangzik: egy világverseny, hogy ki bír minél erősebb fájdalmat elviselni, és azt egy, a TikTokra feltöltött videóban közkinccsé is tenni. Azok az „olimpikonok”, akik beneveztek ebbe a mérhetetlenül veszélyes játékba, szándékosan ejtenek sebet magukon, hatalmas súlyok alá fekszenek, de az sem ismeretlen mutatvány, hogy túlzottan csípős ételekből fogyasztanak egészségtelenül nagy mennyiséget, de akadnak olyanok is, akik romlott ételeket esznek meg jóízűen a kihívás kedvéért.

A Blackout-kihívás

Aki ebben az őrületes kihívásban akar részt venni, először is élőben kell bejelentkeznie a TikTokon, majd addig kell visszatartania a lélegzetét, míg el nem ájul (innen ered a Blackout elnevezés). Mivel a próbálkozást valós időben többen is követhetik, különösen „szégyenletes” abba belebukni, így tényleg sokan eszméletvesztésig csinálják!

A Penny-kihívás

Ennek az eszement kihívásnak az a lényege, hogy a telefontöltőt be kell dugni a konnektorba (nem teljesen, csak éppen addig, hogy felvegyen valamennyi áramot), a szabadon maradt részére pedig pénzérmét kell ejteni lehetőleg úgy, hogy az szikrázzon, vagy ami még (a kiötlők szerint legalábbis…) ennél is csodásabb eredmény, ha egy kisebb lángocskát is sikerül kicsalogatni a töltőből.

A Fire-kihívás

Ahogy a nevéből is kiderül, ez a próbatétel is a tűzzel játszik. Azt kell videóra venni, ahogy a tiktokozó felgyújt egy kisebb tárgyat, és azt minél hosszabb ideig tartja a kezében. Az egymásra licitálók körében újabban elterjedt az a „továbbfejlesztett” változat is, amiben gyúlékony és tűzveszélyes folyadékot kell minél közelebbről lángra lobbantani. A kalandnak már sokszor lett rossz vége, áprilisban például egy 14 éves olasz fiú testére terjedtek át a lángok, és okoztak nála súlyos égési sérüléseket.

Telefonnal fotózó emberek

A TrainSurfing-kihívás

Már a neve is hátborzongató, ugye? És sajnos maga a kihívás is az: arra buzdítja a TikTok-felhasználókat, hogy másszanak fel egy vonat tetejére, és vegyék videóra, mennyi ideig tudnak álló helyzetben maradni – onnantól számítva, hogy a vonat elindul. Amellett, hogy a mozgó járművön extrán balesetveszélyes az egyensúlyozás, nagyon-nagyon magas az áramütés kockázata is.

Forrás: Via Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?