Elvált 40-es nők rántják le a leplet a legnevetségesebb házassággal kapcsolatos mítoszokról

2024. július 13.
Bár a kultúránk és a társadalom hajlamos úgy beszélni a házasságról, mintha az lenne a nők életének legfontosabb célja, egyre többen beszélnek a házasélet árnyoldalairól, és leplezik le a házassággal kapcsolatos hazugságokat.
Elvált nők házasság hazugság

A Buzzfeed nemrég azt a kérdést tette fel a negyven feletti, elvált női olvasóinak, hogy mondják el, mik azok a házassággal kapcsolatos hazugságok, amelyeket annak idején ők is elhittek. A következőkben az ő válaszaikból hoztunk válogatást.

Ha úgy döntesz, hogy a gyerekek kedvéért maradsz a férjeddel

„Ha azt hiszed, hogy a gyerekeid nem tudják/érzik, hogy a szüleik nem boldogok együtt, akkor nagyot tévedsz. Ha úgy döntesz, hogy a gyerekek kedvéért maradsz a férjeddel, azzal végső soron többet ártasz nekik, mint használsz. A gyerekek közös nevelése még egy békés válás esetén is nehéz. És néha kifejezetten szívás. De sokkal jobb, mint arra kényszeríteni a gyerekeket, hogy egy tönkrement háztartásban éljenek.”

Ne gondold, hogy a házasság megváltoztathat egy férfit

„Ne gondold, hogy a terápia megmentheti a házasságodat. Ne gondold, hogy a házasság megváltoztathat egy férfit. Ha a viselkedése már az esküvő előtt is zavart, nehogy összeházasodjatok. Csak rosszabb lesz. Figyelj az intő jelekre és a megérzéseidre. Ne dőlj be a hollywoodi mítoszoknak az »igaziról« és arról, hogy a házasságban mindenki boldogan él, amíg meg nem hal.

Az emberek csak akkor változnak, ha ők akarnak. Minden hiba, amit a házasság előtt látsz, továbbra is megmarad, és bármennyire is próbálsz megváltoztatni valakit, nem fog működni. Vagy együtt fejlődtek, vagy különváltok.”

Nem igaz, hogy a házasság az érettség jele

„Nem igaz, hogy a házasság az érettség jele, és hogy mindannyiunknak erre kellene vágynia. Sokkal érettebb választás lehet, ha elég bátor vagy ahhoz, hogy egyedül legyél, és megismerd saját magad. A házasság nem csodálatra méltó vagy irigylésre méltó; nem valamiféle teljesítmény. Ez egy választás, de nem a legjobb vagy az egyetlen választás.”

A szerelem nem győz le mindent

A szerelem nem győz le mindent

A szerelem nem győz le mindent

„Az ellenétek hiába vonzzák egymást, a szerelem nem győz le mindent. Megkeserítitek egymás életét, ha nem tudtuk közös nevezőre jutni. Ne állapodj meg csak azért, mert valaki megdobogtatja a szíved. A szenvedély csak akkor tart ki, ha valóban érzelmi és lelki kapcsolatban állsz a másikkal. Ha soha semmiben nem értetek egyet, hiába a vonzalom, folyamatos harc lesz az életetek.”

Nem kell fiatalon házasodni

„Óriási hülyeség azt gondolni, hogy a húszas éveink vége vagy a harmincas éveink eleje a tökéletes idő a házasságra. Én azért akartam megházasodni, mert körülöttem mindenki oltár elé állt. De az igazság az, hogy egyáltalán nem ismertem magam, és a párom sem ismert engem.

Belementem egy házasságba, és megnyomorítottam saját magam, mert azt hittem, azzal, hogy gondoskodom a férjemről, majd szerethetővé válok, és ő majd varázslatos módon tudni fogja, mire van szükségem a boldogsághoz. A negyvenes éveimben már tudom, hogy önmagam megértése és az, hogy képes legyek kimondani, mire van szükségem, elengedhetetlen, amikor egy másik emberhez kötődöm.”

Nem a kommunikáció a sikeres házasság kulcsa

„Az emberek azt mondják, hogy a kommunikáció a sikeres házasság kulcsa, de ez nem igaz – a kulcs a hatékony kommunikáció. Hiába beszélsz a házastársaddal, ha csak kiabálsz, ordítozol, vagy elvárod, hogy meghallgasson téged anélkül, hogy viszonoznád. Megértéssel és empátiával kell fordulni a másik felé, és megtanulni hatékonyan kommunikálni.”

Forrás: Buzzfeed Fotó: Getty Images