6 + 1 tipp őszi fáradtság ellen

2017. október 20.

A Miss Hungary helyezéséről is ismert műsorvezetőnő 10 évesen kezdett balettozni, a legutóbbi 10 évet pedig a jóga és a Pilates határozza meg. Geszler Dorottya Pilates oktatóként segít a gerincproblémák leküzdésében, és a rugalmasabb, feszesebb test és szálkás izmok elérésében. Legközelebb október 28-án, immár sokadik alkalommal találkozhatunk vele a 12. Decathlon FittArénán. Idén egy igazi különlegességgel, Yogalates-szel készül, melyen ötvözni fogja a jóga és a Pilates előnyeit is. A nyújtó, erősítő és légzőgyakorlatok, mindenki számára könnyen elvégezhetőek, csupán egy matrac vagy egy törülköző segítségével.

Geszler Dorottya 6+1 tippje következik:

1. A rossz időben se hagyd abba a sportolást! Ne feledd, csak elindulni nehéz otthonról, de a végére sokkal jobban fogod érezni magad.
2. Ne csak a testedre, a lelkedre is figyelj, olyan sportot válassz, hogy teljes feltöltődést nyújtson az edzés, és mindig hagyj elég időt a pihenésre is.
3. Fogyassz sok folyadékot ősszel is! Ha a cukrozott üdítőket teljesen elhagyod, nagy jót teszel magaddal, és 1-2 hónap után már nem is érzed lemondásnak. Én reggel az első pohár vizembe egy kiskanál szódabikarbonát teszek, ez segíti az emésztést és a belső szerveknél lerakódott zsír ellen is harcol.
4. Kávé helyett indítsd a napot gyömbér vagy zöld teával, ezek vitalitást, energiát adnak. A frissen préselt narancs és répa levek ősszel is feltöltenek vitaminokkal. Cukrozott termékek helyett keverd magad a gabonapelyhet, különféle magvakat, szárított gyümölcsöket.
5. Ne sanyargasd magad! Néha egy kis „bűnözés” is bele kell, hogy férjen. Ha nem akarsz ellenállni egy finom süteménynek, edd meg boldogan, és a következő napokban ellensúlyozd kisebb kalória bevitellel.
6. Használj ki minden napsütéses órát akkor is, ha hideg van. Menj sétálni, kirándulni, keress szabadtéri programokat.
6+1: Ha teheted, utazz el déli tájakra ősszel, lopj még egy kis napsütést magadnak!