Így válasszuk ki a tökéletes primert!

2017. november 23. |

Az elmúlt években a bőrünk ápoltsága, tökéletessége és ragyogása egyre nagyobb figyelmet kap. Előtérbe kerültek az úgynevezett bőrelőkészítő termékek, melyek használata bőrünk hidratálása és az alapozása közé ékelődött. - Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója most segít nekünk eligazodni a primerek széles választékdömpingében.

Modell: Betti – Visage Model Management Smink: Varga Tímea  – NSM Senior Team
Haj: Lencsés Dóra Fotó: Jámbor Zsófia

Kisebb közvéleménykutatást tartottam, hogy különböző életkorú nőtársaim milyen termékeket használnak a leggyakrabban az arcukra. Annak ellenére, hogy a reklámok és hirdetések a legtöbbször a rúzsokat, a szempillaspirálokat és az alapozókat ajánlják, majdnem mindenkinél kiderült, hogy napi szinten használ primert is.

Ezt a termékfajtát a neten népszerű sminkesek és bloggerek hozták be a köztudatba. Látványos tendencia, hogy a személytelen reklámokkal szemben mekkora hitelességnek örvendenek az online világ szakértő játékosai.

A csodaszérumok állagban leginkább egy krémhez hasonlítanak. Áttetszőek, színtelenek, szagtalanok. Némelyik kicsit fénylik. A primerek családjának az egyik fajtája azoknak a nőknek ajánlott, akiknél a bőr egyenetlensége, szárazsága a probléma. A vízhiány miatt felváltva találhatunk rugalmatlan, hámlós, érdes, elszürkült részeket. A primerben található hosszú hatású hidratáló anyag feltölti és kiegyenlíti a bőrfelszínt, továbbá – az úgynevezett optikai simító részecskékkel – a bőr színét is korrigálhatjuk.

A másik nagy halmazba a smink tartósságát növelő primerek tartoznak. Ezek a termékek azoknak a vegyes- vagy olajos bőrtípusú hölgyeknek adnak megoldást, akik a smink kifényesedésével, foltosodásával küzdenek. Nekik állandó problémát jelent, hogy lekopik vagy éppen „elmászik” a festék az arcukról.

Modell: Csordás Cintia – Avantage Models Smink: Kis Veronika Edit
Haj: Krisztina Fehér Fotó: Jámbor Zsófia

Sokuknál kisebb gödrök, árkok maradtak a pubertás kori pattanások helyén vagy csak tágak a pórusaik. A „mattító” primerek a faggyúháztartás szabályozásával csökkentik a bőr olajtermelését, és összehúzzák a kitágult pórusokat. Továbbá a bőrfelszínt még befogadóbbá teszik az alapozó számára, ezzel is növelve annak tartósságát.

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Rihanna alapozóárnyalataihoz passzoló maszkkollekció jött ki alapozó

Rihanna alapozóárnyalataihoz passzoló maszkkollekció jött ki

Ilyen a tökéletes esti bőrápolási rutin bőrápolás

Ilyen a tökéletes esti bőrápolási rutin