Így válasszuk ki a tökéletes primert!

2017. november 23.
Az elmúlt években a bőrünk ápoltsága, tökéletessége és ragyogása egyre nagyobb figyelmet kap. Előtérbe kerültek az úgynevezett bőrelőkészítő termékek, melyek használata bőrünk hidratálása és az alapozása közé ékelődött. - Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója most segít nekünk eligazodni a primerek széles választékdömpingében.
Modell: Betti – Visage Model Management Smink: Varga Tímea  – NSM Senior Team
Haj: Lencsés Dóra Fotó: Jámbor Zsófia

Kisebb közvéleménykutatást tartottam, hogy különböző életkorú nőtársaim milyen termékeket használnak a leggyakrabban az arcukra. Annak ellenére, hogy a reklámok és hirdetések a legtöbbször a rúzsokat, a szempillaspirálokat és az alapozókat ajánlják, majdnem mindenkinél kiderült, hogy napi szinten használ primert is.

Ezt a termékfajtát a neten népszerű sminkesek és bloggerek hozták be a köztudatba. Látványos tendencia, hogy a személytelen reklámokkal szemben mekkora hitelességnek örvendenek az online világ szakértő játékosai.

A csodaszérumok állagban leginkább egy krémhez hasonlítanak. Áttetszőek, színtelenek, szagtalanok. Némelyik kicsit fénylik. A primerek családjának az egyik fajtája azoknak a nőknek ajánlott, akiknél a bőr egyenetlensége, szárazsága a probléma. A vízhiány miatt felváltva találhatunk rugalmatlan, hámlós, érdes, elszürkült részeket. A primerben található hosszú hatású hidratáló anyag feltölti és kiegyenlíti a bőrfelszínt, továbbá – az úgynevezett optikai simító részecskékkel – a bőr színét is korrigálhatjuk.

A másik nagy halmazba a smink tartósságát növelő primerek tartoznak. Ezek a termékek azoknak a vegyes- vagy olajos bőrtípusú hölgyeknek adnak megoldást, akik a smink kifényesedésével, foltosodásával küzdenek. Nekik állandó problémát jelent, hogy lekopik vagy éppen „elmászik” a festék az arcukról.

Modell: Csordás Cintia – Avantage Models Smink: Kis Veronika Edit
Haj: Krisztina Fehér Fotó: Jámbor Zsófia

Sokuknál kisebb gödrök, árkok maradtak a pubertás kori pattanások helyén vagy csak tágak a pórusaik. A „mattító” primerek a faggyúháztartás szabályozásával csökkentik a bőr olajtermelését, és összehúzzák a kitágult pórusokat. Továbbá a bőrfelszínt még befogadóbbá teszik az alapozó számára, ezzel is növelve annak tartósságát.