City-proof bőrápolás

2018. február 16.
Kávéházak, bevásárlóközpontok, színházak, éjszakai szórakozóhelyek – számtalan izgalmas program teszi vonzóvá a 21. századi urbanista életmódot, ezzel párhuzamosan extra kihívások elé is állítva a bőrünk egészségét. Utánajártunk, hogy mi mindennel védhetjük ki a lehetséges veszélyeket.

Urbanista kozmetikai szótár

Antioxidánsok
Olyan vegyületek, amelyek gátolják vagy késleltetik az oxidációt, és hozzájárulnak a szabadgyökök semlegesítéséhez.

Anti-agresszor
Megvédi a bőrt a környezeti agresszoroktól, például a környezetszennyezéstől, amely különben gyengítené a bőr természetes védekezőképességét.

Anti-pollution
A kozmetikában a termékek környezeti hatásokkal szembeni védelmét jelenti.

Digital aging
Akik folyamatosan érintkezésben állnak a technikai eszközökkel, azoknak több káros hatású szabadgyök képződik a bőrükben, amely úgynevezett digitális bőröregedést eredményez.

Hesperidin
A neo-hesperidin vagy hesperidin methyl chalcone egy jól ismert gyógyszeralapanyag, a hesperidin származékai, melyek széles, szabadgyökök elleni spektrumuk révén gyulladáscsökkentő, allergiaellenes hatásúak, javítják a mikrokeringést, erősítik és védik az érfalakat.

Kék fény
A szórakoztató elektronikai eszközök képernyője a bőrt úgynevezett kék fénynek teszi ki, elősegítve ezzel is a bőr gyorsabb öregedését.

Oxidatív stressz
A levegőszennyezéssel okozta szabadgyökök képződése miatt a bőrben bekövetkező kedvezőtlen változások és folyamatok.

Szmog
A környezetszennyezés miatt kialakuló füstköd, amikor a levegő por- és füsttartalma magasabb. Az emberi egészségre a legnagyobb fenyegetést az igen kicsi,  2,5 mikronnál nem nagyobb átmérőjű porrészecskék jelentik.

Tech-neck hatás
Mobiltelefon vagy más mobileszköz használata közben a fej folyamatos ferdén tartása következtében a nyakon megjelenő ráncok.