Ez a csodaszer mentheti meg a 20 évvel hamarabb öregedő ausztrál nőket

2018. június 08.
Egy melbourne-i bőrgyógyászati felmérés szerint az ausztrál nők bőre 20 évvel előrébb jár az öregedés jelei terén, mint például az európai, vagy a kanadai nőké. A napfény okozta photoaging ma már égető kérdés a legtöbb nőnek, és úgy tűnik, már remek megoldásokat is kínálnak a gyártók.


A nap okozta bőröregedés, azaz a photoaging lassítása ma már a legtöbb anti-aging krém összeállításakor központi kérdés. Nem véletlenül. A napfényben gazdag Ausztrália női 20 évvel hamarabb öregszenek, mint máshol élő társaik – derül ki egy 3300 nő bevonásával készült, a Daily Mailen megjelent felmérésből. A photoaging komolyabb tüneteit (barna foltok, mélyebb ráncok, tónusvesztés, száraz bőr, seprűvénák) általában 24-47 között fedezhetjük fel a bőrön, főleg a járomcsont, homlok és száj körül. Míg a napfényes országokban élők többségének bőrén komoly, látható elváltozások vannak már ebben a korban, addig például ebben a korosztályban a holland nők alig 7 százalékát érinti ez a bőrprobléma.

A legtöbb nappali krém ma már tartalmaz 15 esetleg magasabb SPF fényvédelmet, így a napfényes hónapokban a strandon kívül is védelmet biztosítanak, és a fényvédő készítmények napi rendszerességű használatával egész szépen lassíthatjuk a photoaginget.

Visszafordítható tünetek?

A gond az, hogy a nem megfelelő védelem miatt nők óriási tömegét érinti már tünetek szintjén a photoaging számos tünete, nagy kihívás elé állítva azokat a gyártókat, akik a már kialakult tünetekkel vennék fel a harcot, és adnák vissza a bőr ragyogását, erejét. A napfény, és az UV-sugárzás miatt különösen érintett ausztrál nőknek, és annak károsító hatásai miatt az erősen igénybe vett bőrre fejlesztették ki a Bespoke Skin Technology négy termékből álló szériáját. A photoaging ellen és a napfény okozta DNS károsodások ellen DNS-javító enzimekkel felturbózott formulákat állnak hadrendbe, és fordítják vissza korai öregedésnek indult bőr problémáit.

És mi a teendő, ha már az utókezelő krémek is kevésnek bizonyul? Az esztétikai piac adta lehetőségek közül a drasztikusabb megoldások hívei számára a kémiai peelingek, a lézeres arckezelések jöhetnek szóba, de a volumenvesztésnél a hialuronsavas töltések, vagy a mély ráncok esetében a botoxinjekciók is sokat segíthetnek.

Kíváncsi vagy a szezon legígéretesebb napozótermékeire? Kattints IDE!

Fotó: Profimédia – Red Dot