Alkalmi sminktippek kánikulára

2018. augusztus 23.
Hiába a kánikula, bizonyos eseményeken muszáj kiöltöznünk, aminek elengedhetetlen része egy szép smink. Attól viszont mindannyian tartunk, hogy hogyan fog megmaradni a festék az arcunkon a nagy melegben. Gondoljunk csak egy délelőtti esküvőn való részvételre, egy délutáni koktél-partira vagy akár egy nyaralásos bulira, ahova szerelmünkkel érkezünk.

Modell: Lőrincz Izabella, smink: Pallag Evelin – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Alkalmi smink nem működik alapozás nélkül. Nemcsak azért, mert a homogén bőrfelszín elengedhetetlen egy mai menő sminkhez, de azért sem, mert a dekor-termékek ebbe tudnak csak jól belekapaszkodni. Kánikulában viszont ennyi még édeskevés. A bőrünk helyes előkészítése elengedhetetlen ahhoz, hogy ne málljon le rólunk az amúgy jól működő alapozónk.


Modell: Lőrincz Izabella, smink: Katz Nikolett – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

A zsírosodásra, izzadásra hajlamos bőrtípusokat remekül kordában lehet tartani, ha tonikot, majd pórus-összehúzó primert teszünk az olajmentes hidratáló zselénk alá. Majd – hiába a fényes alapozók reneszánsza – használjunk matt alapozót, és ha szeretnénk fényes hatást, azt inkább valami csodás púder állagú highlighterrel érjük el az arc magas csontjaira koncentrálva. Legyen a táskánkban olajfelszívó kendőcske, mely úgy működik, mint egy itatós papír. Remekül lehet felitatni ezekkel a lapocskákkal a nem kívánt fényesedéseket; foltmentesen és termékhozzáadás nélkül.


Modell: Kovács Réka, smink: Varga Tímea – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

A szemekre a korrektor mellé elengedhetetlenek a tartósságot garantáló szemhéjalapok, melyek szintén dörzs- és vízállóságot biztosítanak. Vannak kifejezetten szemhéj-primerek vagy gél állagú szemhéjszínező zselék, melyek megdermednek.  Ezekre ugyanúgy remekül lehet szemhéjpúdert, ceruzát, vagy tust építeni.  Elengedhetetlen a vízálló szempillaspirál, és jól jön egy tartós szemöldök zselé is.


Modell: Nagypál Kriszti, smink: Takács Ágnes, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Ajkunknak a matt textúrájú rúzsok ilyenkor nagyobb biztonságot adnak, legalábbis, ha a tartósság a legfontosabb kritérium. Személyes kedvencem ilyenkor a csókálló liquid rúzs, melyet felvitel után húzok csak át tartós szájkontúrral. Ezzel a módszerrel teltebbé tudom festeni az ajkamat anélkül, hogy az első koktél után lejönne róla a festék.