Citromos vízzel a szép bőrért

2018. október 07.
A citromos víz igazi csodaszer, de nem csak akkor, ha egészségünkről van szó, az arcbőrünk is nagyon hálás lehet érte! Eláruljuk három nagyszerű előnyét.

Fotó: Unsplash.com

Segítő a kollagén termelődését

A kollagén nagyon fontos fehérje, ami segít, hogy bőrünk rugalmas, feszes és erős maradjon – ennek termelődését segíti a citromos víz. Mivel a citromos víz méregtelenítő és magas C-vitamin tartalmával hozzájárul a kollagén megfelelő termelődéséhez, bőrünk sokkal üdébb és egészségesebb lehet tőle!

Természetes védelem

Kutatások szerint a C-vitamin egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy antioxidánsként megvédi a sejteket a szabadgyökök okozta károsodástól. Ezeket okozhatják a környezetünkben található szennyeződések, a dohányfüst, az alkohol és bizonyos ételek is. A szabadgyökök károsíthatják a bőrt és felgyorsíthatják öregedését, de szerencsére egy kis citromos vízzel ez ellen is felvehetjük a harcot.

Citrommal a pattanások ellen

A C-vitamin akkor is nagyon jól jöhet, ha pattanásos bőrtől szenvedünk, hiszen segít megküzdeni a gyulladást okozó baktériumokkal. Mivel a citromnak méregtelenítő hatása van a szervezetben, így belülről járul hozzá, hogy bőrünk tiszta, egészséges és ragyogó legyen.