5 mozgásforma, amitől a lelked újra életre kel

2018. július 28.
Nyáron szívesebben töltjük időnket a természetben, mint az edzőterem falai között. Hogy ne kelljen lemondanod az edzésekről, elhoztunk 5 olyan mozgásformát, amelyet a szabadban is végezhetsz, még akár a nyaraláson is.

Túrázás

Néha jól esik kiszakadni egy kicsit a város nyüzsgő forgatagából, és magunk mögött hagyva feltöltődni a természetben.  A túrázás nem csak a testünkre, kiváltképp a combizmokra, de a lelkünkre is jó hatással van. Elég, ha csak a madarak énekére, az erdő zúgására, vagy az előttünk tornyosuló hegyek látványára gondolunk. Különösen ajánlott alvászavarok esetén, hisz a természetben eltöltött idő csökkenti a stresszt, ezáltal javul az alvás minősége.

Úszás

Egyértelműen a nyári hónapok kedvenc sportja. Gondoltad volna, hogy legalább annyira hatékony, mint amennyire szórakoztató?  Az úszás szinte minden izomcsoportot megmozgat, formálja az alakot és javítja a testtartást.

Jóga

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ha már ismersz egy-két jógapózt (nézd meg 5 perc jóga Johannával sorozatunkat), ragadd meg a jógaszőnyeged, ülj ki a kertbe, indítsd el a lejátszási listád és próbálj meg elszakadni kicsit a külvilágtól. Sok előnye ismert, többek között, hogy fejleszti a hajlékonyságot és a mélyizmokat.

Biciklizés

A kerékpárosoknak irigylésre méltó alakjuk van. Amellett, hogy az olyan problémás területeket is  megdolgoztatja, mint a comb, a farizom és a csípő, a szabadban folytatott biciklizés új élményekkel is gazdagít. Ha úgy érzed, sok volt a munkából mára, tarts egy kis szünetet, pattanj fel a biciklidre és indulj útnak. Ha inkább a fővárosban maradnál, felfedezheted a város kevésbé ismert részeit, ha pedig a vidéket tűzted ki úti célul, ajánljunk figyelmedbe cikkünket arról, hogyan tekerte körbe a Velencei-tavak kolléganőnk, Fejes Réka (aztán a Balatont is).

Ugrókötelezés

Gyerekkorunk kedvenc szabadidős tevékenységének számított. Bár mindamellett, hogy szórakoztató, tökéletes kardióedzés. Könnyű belejönni, az egész testet átmozgatja, rengeteg kalóriát éget el és csak egy ugrókötelet kell hozzá beszerezned.

Szerző: Mándoki Bernadett, gyakornok
Fotó: 
Profimédia-Red Dot