3 tipp az otthoni hajfestéshez

2019. február 22.
Az otthoni hajfestésre ma már milliónyi lehetőség áll rendelkezésre. Modern hajszínezési innovációk, különböző formulák és technikák, milliónyi szín közül válogathatunk, csak ne felejtsünk el betartani pár aranyszabályt.


A hajról és frizurákról gyakran írunk, trendeket, frizuratippeket elemezve. Az alábbiakban Beauty Extra mellékletünk modern hajfestékekről szóló egyik anyagából szemezgettünk nektek tippeket a L’Oréal fodrász szakértőjétől.

Első tipp

Ha a hajunk nem őszül, és csak az árnyalatát szeretnénk megváltoztatni, válasszunk kb. 20 hajmosásig tartó hajszínező krémet. A tartós hajfestékek között találunk tökéletes őszhajfedést biztosító ammóniamentes vagy a legújabb trendeknek megfelelő élénk színt eredményező festéket is.

Második tipp

Jó, ha tudjuk, mit jelentenek a technikai számok a hajfestékek dobozain. A technikai számok első számjegye a hajfestékkel elérhető színmélységet jelölik (1=fekete, 10=nagyon világosszőke), az ezt követő számjegyek pedig az árnyalatot adják meg (természetes, hamvas, opálos, arany, réz, mahagóni és vörös). A festékek elnevezése többnyire „lefordítja” a számokat, a fantázianevek összehasonlítása azonban nehézségeket okozhat – ilyenkor jó a technikai számok ismerete.

Harmadik tipp

Festett hajat hajfestékkel világosítani nem lehet egy lépésben. Ehhez először semlegesíteni kell a sötét festett színt, csak ezután tudunk világosabb árnyalatot elérni.

Fotó: Unspalsh