3 tipp az otthoni hajfestéshez

2019. február 22. |

Az otthoni hajfestésre ma már milliónyi lehetőség áll rendelkezésre. Modern hajszínezési innovációk, különböző formulák és technikák, milliónyi szín közül válogathatunk, csak ne felejtsünk el betartani pár aranyszabályt.


A hajról és frizurákról gyakran írunk, trendeket, frizuratippeket elemezve. Az alábbiakban Beauty Extra mellékletünk modern hajfestékekről szóló egyik anyagából szemezgettünk nektek tippeket a L’Oréal fodrász szakértőjétől.

Első tipp

Ha a hajunk nem őszül, és csak az árnyalatát szeretnénk megváltoztatni, válasszunk kb. 20 hajmosásig tartó hajszínező krémet. A tartós hajfestékek között találunk tökéletes őszhajfedést biztosító ammóniamentes vagy a legújabb trendeknek megfelelő élénk színt eredményező festéket is.

Második tipp

Jó, ha tudjuk, mit jelentenek a technikai számok a hajfestékek dobozain. A technikai számok első számjegye a hajfestékkel elérhető színmélységet jelölik (1=fekete, 10=nagyon világosszőke), az ezt követő számjegyek pedig az árnyalatot adják meg (természetes, hamvas, opálos, arany, réz, mahagóni és vörös). A festékek elnevezése többnyire „lefordítja” a számokat, a fantázianevek összehasonlítása azonban nehézségeket okozhat – ilyenkor jó a technikai számok ismerete.

Harmadik tipp

Festett hajat hajfestékkel világosítani nem lehet egy lépésben. Ehhez először semlegesíteni kell a sötét festett színt, csak ezután tudunk világosabb árnyalatot elérni.

Fotó: Unspalsh

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Sminktrendek – Vampire look makeup

Sminktrendek – Vampire look