Fiatal divattervezők és fodrászok versenyeztek az első Syoss Fashion&Hair Awardon

2019. február 23.
Február 21-én egy nagyszabású showműsor keretén belül a Magyar Nemzeti Galériában került megrendezésre az első Syoss Fashion&Hair Award. A fődíjat a szakmai zsűri divat kategóriában Karsai Áginak, fodrász kategóriában pedig Kis Alexandrának ítélte oda.

A nyertes fodrász Kis Szandra

A eseményen, a döntőbe jutott, 10-10 fiatal divattervező és fodrász kapott lehetőséget, hogy egy előre megadott koncepció alapján megalkotott ruha, illetve frizura tervüket élőben is bemutathassák a  szakma meghívott képviselőinek.  Az egyedi kreációkban hivatásos modellek vonultak végig a Nemzeti Galéria kifutóján, a szakmai zsűri pedig 5 különböző szempont alapján értékelte a kreációkat. A kategória győztesek fődíja 1 000 000 Ft, melyet a nyertesek szakmai előmenetelükre fordíthatnak, melyhez a Syoss márka további támogatást is biztosít.

A nyertes ruha

Az esemény rangját hivatott jelezni, hogy a divat és a fodrász szakma elismert képviselői mellett, elfogadta a meghívást a zsűribe Mihalik Enikő topmodell, márciusi címlapsztárunk, aki kizárólag az esemény kedvéért utazott haza Budapestre, és akivel New Yorkban készítettünk videót.

A zsűri az ünnepi tortával

További zsűritagok:

Cakó Kinga divattervező, Szécsényi István aranykoszorús fodrász mester, Németh Ottó a Henkel Beauty Care üzletágának igazgatója és Kajdi Csaba, a Visage modellügynökség tulajdonosa.

„A professzionális hajápolás és a divat nagyon régen kéz a kézben jár. Ezért is indítottuk útjára ezt az eddigi egyedülálló kezdeményezést, hogy a fiatal tehetségeknek lehetőséget adjunk a bemutatkozásra, illetve a kiemelkedően magas pénzjutalom elnyerésére. Azt is fontosnak tartjuk, hogy a nyeremény megfelelő helyre kerüljön és hatékonyan kerüljön felhasználásra, így a győztesek útját szakmailag is segíteni fogjuk a verseny utáni időszakban” – mondta el Németh Ottó a Henkel Beauty Care Üzletág Igazgatója.

“Fenntartható értéket létrehozni” – ez a Henkel, a Syoss márka anyacégének filozófiája. Ezért is döntött úgy a márka, hogy a versenyt hagyományteremtő céllal indítja útjára, hogy a jövőben minél több fiatal tehetségnek lehetőséget tudjon biztosítósítani az elinduláshoz, illetve üzletének fejlesztéséhez. Az esemény az ünnepélyes díjátadóval nem ért véget, a meghívott vendégek, a szakma és a média képviselői a versenyzőkkel együtt hajnalig mulattak a Nemzeti Galéria impozáns falai között.

Kattints a képre a galériáért!

11 fotó megtekintése