Így mentsd a bőröd, ha beteg vagy

2019. február 21.
Nem számít, mennyire egészséges az étrended, mennyire intenzív az edzésprogramod, időről időre te is lebetegedhetsz. Most néhány olyan módszer következik, amelyek segítenek nemcsak téged, de a bőrödet is meggyógyítani.

Orr-riadó!

Minden fújás és orrtörlés kész tortúra szegény orrodra nézve. A folyamatosan ismétlődő törlés bőrirritációt okozhat az orrod alatt, még akkor is, ha puha zsepit használsz. Jó ötlet, ha az ágy mellé kikészítesz egy kis shea vajat, például a Yamunától és minden orrfújás után bekened az orrod alatti bőrt.

Arcpermet, hogy hűts!

Ha lázasnak érzed magad, kérd meg egy barátodat, hogy készítsen neked házi arcpermetet. Egy uborkából, ásványvízből és rózsavízből készült házi verzió tökéletesen megteszi. Tedd hűtőbe, majd permetezd az arcodra, amikor úgy érzed, jól esik. Ez az egyszerű trükk, hűti és egyben hidratálja is a bőrödet.

Gondolj az ajkaidra is

Az eldugult orr miatt a folyamatos szájon át légzés garantáltan kiszárítja az ajkaidat, ezt könnyen kezelheted a gyógyszertárban olcsón beszerezhető, szuper, tápláló vazelinnel. A száraz, hámló bőrt megfiatalítja, és a bőrbe zárja a nedvességet. Sőt. Ha újra készen állsz majd meghódítani a várost, a vazelin hasznos kiegészítője lesz a szokásos make-up rutinodnak is. Egy kis mennyiségű vazelin az orcákra kiemeli az arccsontjaidat és ragyogást kölcsönöz nekik.

Párásíts

Kétségbeesetten próbálsz lélegezni mindkét orrlyukból, szünet nélkül használva az orrspray-ket, anélkül, hogy tisztába lennél káros hatásaival: a bőr kiszáradásával. Szerezz be egy párologtatót és használd egész éjjel a szobádban, minőségi illóolajakkal. A fahéj, a kakukkfű és a teafa a legerősebb baktérium-ölő olajok közé tartoznak. Válassz olyat, amelyik a legjobban ízlik az orrodnak. Kombináld néhány csepp eukaliptusz-, levendula-, vagy citromolajjal, hogy enyhítsd a tüneteidet és erősítsd az immunrendszered, miközben alszol.

Fürdőszobai kényeztetésre fel!

Ha beteg vagy, semmi sem esik olyan jól, mint egy forró fürdő. Néhány csepp eukaliptusz illóolaj a fürdővízben oldva (sóban, vagy tejben) és indulhat a gyógyító fürdés. Az érzés hasonlítani fog ahhoz, amikor anyukád kámforos kenőccsel bekente a mellkasodat. Nincs kádad? Nem probléma. Zuhanyzás közben dobj egy levendula illatú fürdőbombát a zuhanytálcára, és kész is az otthoni szauna. Hogy tovább tetőzd az házi spa élményt, használj zuhany alatti szépségkütyüt – a Foreo Luna mini 2 arcmasszírozó és tisztító kefét. Ezeken a napokon az arcbőröd is különösen rászorul az extra törődésre, gondos ápolásra.

Víz, víz, víz

Az orvosod (és az anyukád) valószínűleg már elmondta, de nem árt újra ismételni: nátha, influenza, vagy más betegség esetén növelni kell a folyadékbevitelt. Keress egy mutatós kulacsot, abból több kedved lesz inni, és az sem hátrány, hogy nem kell tíz percenként megszakítani a Netflix-nézést, vagy a kanapén pihenést a konyhába szaladgálás miatt.

Fotó: Profimédia – Red Dot
Forrás: Foreo