Hogyan válasszuk ki a tökéletes rúzst?

2019. március 26.
Krémrúzs, matt rúzs, szájceruza, szájfény, olaj – akkora a választék, hogy néha egyáltalán nem egyértelmű, mit válasszuk rúzsozáshoz. Elárulunk néhány trükköt és adunk néhány tanácsot, hogy könnyebb legyen a döntés.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Melur | Mary Kay 🇲🇾 (@melur_maryk) által megosztott bejegyzés, Márc 3., 2019, időpont: 7:28 (PST időzóna szerint)


Krémes vagy matt rúzs 

Ha olyan ajakrúzsra vágyunk, ami az első felviteltől makulátlan fedést biztosít, akkor a hengeres csomagolású krémrúzsok között keresgéljünk. Van belőlük selyemfényű, gyöngyház, csillámos vagy átlátszó, de az biztos, hogy gyönyörű lesz az ajkunk, amellett, hogy jól hidratált is. Ideális azoknak, akiknek vékony az ajkuk, hiszen ezeket egy szempillantás alatt fénnyel és ragyogással töltik meg az egész arcot.

Ha esetleg apró ráncok is találhatók a szánk szélein, ezzel a rúzzsal frissebbnek és vastagabbnak fog látszani az ajkunk, mert a ráncocskákat is elrejti.

Ötlet: ha határozott körvonalat akarunk adni az ajkainknak, rúzsozás előtt rajzoljuk meg őket szájceruzával.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

KIKO Milano Official (@kikomilano) által megosztott bejegyzés, Márc 19., 2019, időpont: 6:51 (PDT időzóna szerint)

Ha nem akarunk krémrúzst használni vagy ha teltek és dúsak az ajkaink, akkor a matt rúzs a nekünk való. Ez a típus nagyon tartós, a színe pedig teljes és egyenletes fedést biztosít. Egyetlen hátránya, hogy száríthatja az ajkat, ezért ha matt rúzst használunk, a felvitel előtt radírozzuk le és hidratáljuk a szánkat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

diegodallapalma_official (@diegodallapalma_official) által megosztott bejegyzés, Márc 20., 2019, időpont: 11:30 (PDT időzóna szerint)

Rúzsozás ceruzával a gyors és gondos szájsminkért

Ha valaki folyton siet, mégis szeretne gondozott sminket magának, akkor neki a ceruza kiszerelés lesz a megoldás. Könnyű felvinni, és könnyű vele napközben felfrissíteni a sminket. Ma már vannak vastag, úgynevezett jumbó szemceruzák is, amiket szintén könnyen magunkkal vihetünk bárhova. Ezekkel pontos kontúrt tudunk rajzolni, és az ajkaink könnyed csillogást is kapnak. Egyetlen hátrányuk, hogy kevéssé hidratálnak, valamint hogy több réteget kell felvinnünk belőlük a megfelelő szín elérésének érdekében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ВИКТОРИЯ ФИЛИППОВА (@mua.victoriy_filipova) által megosztott bejegyzés, Márc 21., 2019, időpont: 2:33 (PDT időzóna szerint)

A rúzs alternatívája: szájfény

Hidratáló, könnyen olvadó textúrája és változatos, kellemes illata a szájfényt az egyik legkellemesebb sminktermékké teszi. Lehet selyem- vagy gyöngyházfényű, mindig visszaveri a fényt, buján csillognak és dúsabbnak tűnnek tőle az ajkak, de – szinte – soha nem ragadnak. Egyetlen gyenge pontja, hogy nemigen van fedőszíne, és általában nem túl tartós. Azoknak lesz nagy barátja, akiknek vékony az ajkuk és a mosolyukat akarják hangsúlyozni. Vannak márkák, amelyeknek a szájfénye ajakfeltöltő hatással is rendelkezik.

Meglepő textúrák

Ha nem tudsz dönteni a rúzs és a szájfény között, akkor mit szólnál az ajaklakkhoz (franciául vernis à lèvres)? Ez a mostanában nagyon divatos textúra nem szárítja az ajkat, úgy fed, mint a rúzs, és csillog, mint a szájfény. Az ajaklakknak nagyon intenzívek a színei, de nem mindig tartós, szóval úgy kalkuláljunk, hogy napközben egy párszor fel kell majd frissíteni a sminkünket. Ezenkívül vannak márkák, amelyek olaj alapú ajakrúzst fejlesztettek ki. Ez a termék táplálja is az ajkakat, és innovatív technológiájának köszönhetően fokozatosan oszlanak szét belőle a pigmentek, hogy alkalmazkodjanak az ajkak eredeti színéhez.

Fotó: Instagram, Unsplash

Forrás