Hogyan sminkeljünk fehérhez?

2019. április 25.
A nyár előszobájában járva kezdenek előkerülni polcainkról azok a pasztellszínű ruhák, amikbe ösztönösen beleszeretünk a jó idő beköszöntével. Páll Adrienn, a Newschool of Makeup vezető sminkese arra vonatkozóan ad praktikus tanácsokat, hogyan sminkeljünk fehér ruhához.

A világos színek visszaverik a fényt és a hőt, így kellemes a testnek a viseletük, különösen kánikulában. És persze a legvilágosabb szín, az örök klasszikus, a fehér mindenkinél jelen van a gardróbban, hiszen az ünnep színe is egyben.

Eleganciát sugároz, egyszerűségében nagyszerű. Arannyal vagy ezüsttel kombinálva pedig luxus életérzést képes megidézni. A fehér szín mindennel harmonizál és mindent lágyabbá varázsol. Méltán nevezik a fény színének, lélektanilag a tettvágyunkat sarkallja. Most a fehér színnel karöltve szeretnék nektek 3 inspiráló sminket bemutatni, hogy kedvet kapjatok a pingáláshoz, méghozzá nagyon mai módon:

1. Tusvonal rezesen

– A makulátlanra alapozott, krémesen ragyogó bőrödhöz válassz barack színű pirosítót.
– A szemhéjadra korrektor és púder után húzz egy Marilyn típusú tusvonalat, rendhagyó módon vörösréz színnel. Használj benedvesített pigmentet és egy jó haránt nyesett ecsetet.
– A szádon krémes textúrájú barack színű rúzst érdemes kontúrmentesen szétteríteni.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Franciska – Face Model Management, ruha: Viwine – Home Of Fashion, smink: Varga Tímea – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra

2. Fehér füstös

– A korrektorral és színezett hidratálóval megmunkált bőrödhöz használj krémesen csillogó highlightert és rózsás árnyalatú pirosítót.
– A szemhéjadra satírozz cicásan nyújtva egy kis rosegold pigmentet.
– A felső szemkontúrt húzd ki fehér tusvonallal, az alsó pillasorodat pedig a vízvonaladtól a pilláid végéig fesd füstösre, szintén fehérrel.
– A szájon maradj szín-azonos, így egy áttetsző szájfény elegendő a modern hatáshoz.Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Rozina- Trendattack, ruha: Between– Home Of Fashion, smink: Fekete Böbi – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra

3. Bevállalós pöttyös

– Bőrödet natúr-matt textúrájú alapozóval érdemes tökéletesíteni, majd egy matt árnyékoló púderrel emeld ki a járomcsontodat. Az orcád közepét enyhén pirosítsd halvány korall árnyalattal. A gyöngy-pöttyöket az arcod két oldalára rendezetlenül, műszempilla ragasztóval ragaszthatod fel.

– A szemhéjad egész területére nyújtott formában vigyél fel fahéjszínű festéket úgy, hogy a belső szem-zugjaidra férjen egy kis fehér csillám is. Minél borzasabb a szemöldököd, annál menőbb a look.

– Az ajkad kifestését a belsejétől kezd, itt legyen a málnaszín a legerősebb, majd a kontúr felé elhalványodva fejezd be.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Krasznai Bora, smink: Kürti Nanett – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra

És ha szeretnéd valamelyiket ’biztonságban’ is megnézni magadon, érdemes egy kipróbált profi segítségét kérni. Szóval csajok; fehér kalandra fel!