A pasztell parókákra mentek rá az éjszakában a sztárok

2019. május 13.
Az év egyik legizgalmasabb és legjobban várt jótékonysági eseménye a New York-i MET gála, ahol tényleg nincs határ, legalábbis, ami a ruhákat, sminkeket és hajakat illeti. Utóbbiról olvashatjátok most fodrászszakértőnk és bloggerünk, Szóláth Norbi kendőzetlen szakvéleményét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Donatella Versace (@donatella_versace) által megosztott bejegyzés, Máj 9., 2019, időpont: 3:17 (PDT időzóna szerint)


Bár az idei téma a Camp stílus köré szerveződött, nem mindenki követte az aktuális témát, és dobta le magáról a klasszikus divat béklyóit, persze ezzel nincs is semmi baj. Ami a hajakat illeti, szerintem nemcsak a gálára érkező hajszínek, hanem az azt követő afterparty varázslatos hajszín- és frizuraváltozásait is érdemes volt végigkövetni, utóbbiról sajnos egy fokkal kevesebbet láthattunk a médiában.

Színorgia Hollywoodban

Donatella Versace neonzöldre festett hajvégekkel vibrált, Jennifer Lopez fehér, vállig érő csillámparókában ragyogott, ahogy az esti bulin Kim Kardashian is, igaz kék, hosszabb, és drámaibb verzióban. Egyébként nekem hajak terén pont a Kardashian-klán volt a kedvencem, közülük is Kylie Jenner, aki a MET gálára pasztell levendula hajszínnel érkezett, majd az azt követő after party-ra már teljes átalakuláson ment keresztül. Egy szintén pasztell, ám zöld színű a hajjal vadította valóságos sellőszínnel és csillogó betétes ruhával végigbulizva az éjszakát.

Alapvetően nem vagyok a színes hajak nagy rajongója, de ezek a pasztellszínek annyira gyönyörűek, pláne jó minőségben elkészítve, hogy teljesen odavagyok értük. Jár persze a piros pont Kylie-nak, hogy bevállalta a dupla átalakulást egy este alatt, de azt se felejtsük el, hogy ezeknek a hajszíneknek és frizuráknak mindig van egy “felelőse” – ez esetben az általam oly nagyra tartott Tokyo, aki nem kisebb sztároknak csinálta eddig is a haját, mint például Cardi B, de a többi Kardashian testvér frizurájáért is gyakran felelt. Az általa kézzel készített parókák egészen egyediek és utánozhatatlanok. (Ha követni szeretnétek a munkásságát, kattintsatok ide.) Amit ő csinál, az igazán speciális és egyedülálló, úgyhogy nem csodálom, hogy Kylie is úgy döntött, őt kéri fel az idén a gálára frizurafelelősnek.

Festetni, vagy ne festetni?

Ha esetleg a képek láttán neked is kedved támadna valamilyen hasonló hajszínre váltani, jobb, ha tudod, hogy ezek a bámulatos színű frizurák valójában parókák.
Ha nem szeretnél több ezer dolláros parókát vásárolni, akkor is érdemes eljátszani a gondolattal, hogy a gyakorlatban ez a festés hogyan is nézne ki. Itt máris egy rossz hírrel kell kezdenem, ebben az esetben az egyszínű, vagy már eleve szőkített hajúak előnyben vannak.

Egy ilyen hajszín eléréséhez ugyanis minden esetben, egy tökéletes és teljes hajszőkítésre van szükség, ami hajtőtől a hajvégekig teljesen egyforma szőkére színezi a hajat. Természetesen a szőkítőnek minden esetben kell tartalmaznia megfelelő hajkötés védelmet, hogy ne sérüljön a hajunk a szőkülés közben. Szőkítés után válasszuk ki azt a pasztell árnyalatot, amit a hajunkon szeretnénk látni, és hatóidő leteltével már el is értük a kívánt hajszínt. Egyébként otthon is könnyen karban tartható színekről van szó. Ma már például kifejezetten hajszínező pakolásokkal könnyen és gyorsan életet tudunk lehelni a hajmosás után megfakult hajszínbe (például Maria Nila Colour Refresh), és akár több hajszínből is választhatunk.

 

Szerző: Szóláth Norbert, StyleBar

Fotó: Getty Images, Instagram