Egy divatújságíró nyári szépségtippjei

2019. július 05.
Új szépségsorozatunkban kollégáink vallanak őszintén a nyárhoz, és a nyári „csúcsformához”, szépségápoláshoz fűződő tapasztalataikról, érzéseikről, vagy épp ellenérzéseikről. Dobos Emese divat újságírónk nemcsak ruhák, nyári szépségtermékek terén is nagyon otthon van. Lássuk, miket is ajánl leginkább.

Aki válaszol:

Dobos Emese, divat újságíró-szerkesztő

Kedvenc nyári fotóm


Nem tudok sokáig egy helyben maradni és „nem csinálni semmit”, (a párom persze pont ennek az ellentéte), így amíg ő mondjuk a parton pihen, én az árnyékban kiolvasok egy könyvet és két magazint, és kitalálok egy csomó cikktémát úgy fél évre előre. A fekete Pelso fürdőruha az egyik abszolút kedvencem (pedig még fehérebbnek tűnök feketében) és az anyukámtól „újított” táska is. Szép tájakat nem szeretek elrontani „magammal” és nem is készítek túl sok fotót – inkább élvezem, hogy ott vagyok valahol.

A nyári bombaformát sokan, sokféleképpen értelmezzük, vagy épp sehogy… A te fejedben van nyári és téli szakasz?

Én igyekszem egész évben „tartani a szintet” és a versenysúlyomat, szerencsére nem vagyok különösebben hízékony (még). A jó idő beköszöntével a tányéromra is azért több (idény)zöldség és gyümölcs kerül és nyáron körülbelül 4 liter vizet is megiszom egy nap. Ilyenkor legfeljebb csak nagyon könnyű hidratálókat és persze fényvédőt használok. Még ha intenzív időszakom is van, és nem lenne már se időm, se energiám mozgásra (amúgy squash-olni szeretek), akkor is figyelek arra, hogy legalább sokat sétáljak hétközben.

Mi a legjobb, és mi a legpocsékabb a kánikulában szépség téren?

A legpocsékabb szerintem mindenkinek a szőrtelenítés. Szerencsére jó pár, nagyon lenge selyemnadrághoz és maxiruhához mindig tudok nyúlni. Nyáron imádom a csillogó sminket, fényes szemfestékek és highlighter jöhetnek minden mennyiségben, viszont nincs az a vízálló szempillaspirál, amit ne tudnék leizzadni, elkenni magamon. Én nem igazán barnulok, mert elég világos a bőröm a sötét hajamhoz és szemszínemhez mérten, és nagyon odafigyelek arra, hogy minden, a ruhából kikandikáló bőrfelületem bekenjem fényvédővel.

Ért bármilyen szépségtrauma felnőtt korodban nyáron, amiből sokat tanultál?

Azt hiszem ezt (eddig) megúsztam!

Mi az a három beauty must have, amit mindenképp elviszel a nyaralásra?

Évek óta nagy kedvencem a Nuxe Huile Prodigieuse, csodát művel az arcbőrömmel és imádom az illatát. Az aktuális nyári kedvencem az Hermés Eau de rubarbe écarlate illata, viszont nagyon hűtlen vagyok a parfümökhöz, egyszerűen túl sok izgalmas újdonság van, amit ki kellene próbálni. Vagy csak még nem találtam meg az igazit?
Mindenhová magammal viszem a Yamuna mandulamag őrleményes szappanját arctisztításhoz- és radírozáshoz, mert ha otthon hagyom, két nap után már nagyon hiányzik a bőrömnek. A Garnier makadámiás Hair Foodja nagyon bevált a rakoncátlan tincseimre, de olyan óriási a kiszerelés, hogy tuti otthon hagyom (a Nuxe jó a hajra is). Rúzst pedig télen-nyáron használok, mindig van nálam legalább kettő. A Guerlain Rouge Automatique bézs, fényes 102-es árnyalata most a legújabb kedvencem.

Három tanács, amit továbbadnál a lányodnak a nyári szépségrutinra vonatkozóan.

Mindig, minden körülmények között vigyázz a bőrödre, soha ne aludj sminkben, tisztítsd és hidratáld alaposan és ezt sosincs elég korán elkezdeni. Igyál sok folyadékot (lehetőleg vizet), mert hidd el, meghálálja. Ha az én bőrömet örökölted, akkor engedd el, hogy valaha is lebarnulsz. Ha apukádét, akkor már kora tavasztól úgy fogsz kinézni, mint aki a fél életét a tengerparton tölti.

Van bármilyen praktikus ketyere, szuper szérum, őrült nyári beauty trend, amit az Instagramon láttál, és kipróbálnál?

Általában minden őrült trend nagyon tetszik – máson. Szimplán tudományos érdeklődéssel és amolyan szociológiai kísérletként követem ezeket. Minden szépségipari újdonság nagyon érdekel és előszeretettel olvasok utána az összetevőknek, a legújabb tudományos eredményeknek is. Amit mostanában kipróbálnék? Az arctisztító kütyüket, a lip tinteket, és ezt lehet én találtam ki, de szeretnék olyan körömlakkot, ami irizál, kicsit olyan fénye legyen, mint amikor kiömlik az olaj egy víztócsában (ha valaki látott ilyet, írja meg, köszönöm!).