Paradicsommag-olaj, a szépségipari zseni

2019. július 08.
A nyári időszakban a bőr- és hajápolásban az egyik leghasznosabb növényi olaj a paradicsommag-olaj (Solanum lycopersicum seed oil), enyhíti a napsugarak okozta bőrirritációt, hozzájárul a bőr természetes barnulási folyamatához. Egyszerre hidratál, feszesít, regenerál, és természetes védelmet nyújt a káros UV sugarak ellen. Táplálja a hajtöveket és a károsodott hajvégeket.

Miért olyan nagy szám a paradicsommag-olaj?

A botanikai olajok között nem a legismertebb, de mindenképp az egyik legkülönlegesebb, olyan illattal, amelyben a szárított paradicsom zamata köszön vissza mediterrán atmoszférával fűszerezve. Elengedhetetlen összetevői között olyan antioxidánsok, zsírsavak, vitaminok sorakoznak, amelyek szinergiában táplálják bőrünket – legyen az száraz, kombinált vagy zsíros. Az antioxidánsok közül kiemelkedik a paradicsom színéért felelős likopin. Ez a vörös karotinoid az egyik legértékesebb szabadgyök-ellenes tulajdonságú összetevő, amely hatásos a túlzott napsugárzásnak kitett bőr kezelésében.

Nyári jolly joker

Magas esszenciális linolsav- és linolénsav-tartalmának, továbbá az egyszeresen telítetlen olajsavnak köszönhetően enyhíti a bőrirritációt, és jótékony hatással van a gyulladásokra is. Különleges lipidprofilja miatt a textúrája könnyed, a bőrbe könnyen és azonnal beszívódik, zsíros érzet nélkül.

A paradicsommag-olaj előnyei a bőr és a haj számára:

• Minden bőrtípus számára ajánlott (zsírhiánytól száraz, kombinált és zsíros), mélyhidratáló, anti-aging olaj
• Erőteljes sejtregeneráló, finomítja a ráncokat, tónusjavító tulajdonságú, továbbá halványítja az öregedési és UV okozta bőrfoltokat
• Aktív hatóanyagaival csillapítja a károsodott bőr irritációit, enyhíti a pszoriázis, ekcéma és akne okozta tüneteket
• A károsodott haj számára is kiváló, a hajtövek és hajvégek számára egyaránt tápláló.

Új magyar vonatkozás

A paradicsommag-olaj erejét a szépségápolásban egy új magyar márka, a Slow Cosmetic jegyében született BotanicOil is felismerte. A minimalista, csak természetes összetevőket használ, kizárólag növényi olajokat. A kizárólag olyan szépségápolási termékeket használó Slow Cosmetic területhez híven, amelyek a lehető legkevesebb feldolgozáson estek át, vegyszeres kezelésektől és hozzáadott adalékanyagoktól mentesek, a magyar márka csakis tiszta olajakat állít a kínálatába. A legkülönlegesebb olajok sorában ott találjuk a nyári bőr- és persze hajszépítésben nagyot alkotó paradicsommag-olajat is (7990 forint, 30 ml), amely társaihoz hasonlóan minimalista, többfunkciós készítmény.