Tovább fokozódik a C-vitamin őrület a szépségápolásban

2019. július 01.
Egyre több márka jön ki sokoldalú és hatékony, és ami a lényeg, C-vitaminnal felturbózott szépségtermékekkel - a sorból pedig úgy tűnik, a Diadermine sem maradt ki. Mutatjuk is a márka legújabb csodaszereit, kitérve arra is, mi mindenért imádjuk a C-vitamint.

Kevés olyan hatóanyag van, amelynek bőrszépítő hatását komoly és független szakirodalom is alátámasztja, de a C-vitamin ilyen. Bőrgyógyászok, kozmetológus szakértők és beauty bloggerek szerte a világban a C-vitamin bőrápolási előnyeiről beszélnek, és nem hiába, hiszen ez az új, innovatív összetevő lenyűgöző eredményeket nyújt. A Diadermine legújabb termékcsaládja, az Expert Active Glow is a kortárs szépítő „zseni” erejére épít: mindhárom termék koncentrált C-vitamint tartalmaz, míg a Lift+ Booster tiszta hialuront tartalmazó formulája hosszan tartó hidratáltsággal tölti fel az arcbőrt. A C-vitamin hatása sokakat meggyőz, de kérdés, hogy pontosan miként, és milyen területeken alkot nagyot. Máris mutatjuk.

1.Segít megőrizni a bőr fiatalságát

A C-vitamint szervezetünk nem képes saját maga előállítani, így azt megfelelő táplálkozással, táplálékkiegészítőkkel és bőrápoló készítmények segítségével tudjuk biztosítani számára. Ezen kívül erőteljes antioxidáns, amely keményen küzd a bőrben a környezeti hatások nyomán keletkező szabad gyökök ellen.

2. Elősegíti a bőr kollagéntermelését

A kollagén a bőrünk feszességét adó fehérje, amely a kor előrehaladtával csökken, meggyengítve így annak felszínét. Ráadásul az egyre magasabb UV-sugárzás és a környezeti szennyeződések tovább fokozzák ezt a folyamatot. „A bőr kollagéntartalmát úgy növelhetjük, ha olyan összetevőket használunk, amelyek serkentik a bőr saját kollagéntermelését. A C-vitamin pedig pontosan erre képes, nélkülözhetetlen a kollagéntermelésben résztvevő enzimek működésében.” – mesél a C-vitamin hatásairól Dr. Kassai Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus, a Diadermine szakértője.

3. Hatékony pigmentfoltok ellen

A nap és annak káros UV-sugarai hatására sok rossz dolog tud történni a bőrrel, az egyik jól látható jele ezek közül a pigmentfoltok keletkezése. Ha egyszer megjelentek, nagyon nehéz eltüntetni őket. A C-vitamin segít elhalványítani a meglévőket, és támogatja, hogy újabbak ne kerüljenek elő. „A fáradt, fakó vagy pigmentfoltos arcbőr esetén az egyik legjobb fegyver egy tömény C-vitamin kúra, ugyanis hatékonyan halványítja a bőr elszíneződéseit, egyenletes színűvé, ragyogóvá téve a bőrt.


A bőr látható öregedésének akár 80 százalékát a nappali fénnyel történő érintkezés okozza. A káros ultraibolya és infravörös sugarak okozta sejtkárosodás nyomán jelennek meg a korai ráncok. Az új Diadermine LIFT+ Booster különlegessége abban rejlik, hogy hialuronadalékot tartalmaz, amelynek köszönhetően hatékony és gyors eredmény érhető el. Az arcbőr azonnal hidratálódik, puhává, fiatalabb megjelenésűvé és rugalmassá válik.