A legjobb sminkek a flower power jelenséghez

2019. július 11.
A virágok fantasztikus világa, azaz az idei divatbemutatókon is az egyik legnagyobb trend volt. Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója ad profi tippeket, hogyan sminkeljünk hozzá.

Tegye fel az a kezét, akinek a ruhatárában van virágmintás dolog. Ugye, hogy neked is akad valami? Ha más nem, egy kiegészítő… A virágminta a nőiség egyik legkifejezőbb szimbóluma, valamint megunhatatlan témája a művészetnek.
A virágok fantasztikus világa az idei divatbemutatókon is az egyik legnagyobb inspirációs forrás volt. A természet már kitalált mindent, csak körül kell néznünk. A virágok színeikben, formáikban, mintázataikban és textúráikban tálcán kínálják a szépséget.

fotó: Hajas Orsolya, retusőr: Demeter Vanda, modell: Bogi – Highlight Models,
smink/styling: Páll Adrienn, haj: Lencsés Dóra

A szezon híres divat-szakemberei a virágokat eddig sosem látott merészséggel jelenítették meg a kifutókon. A frizurákban és sminkekben egyaránt láthattunk buja színeket, formákat, hajra és arcra illesztett növény-applikációkat. A szecesszióból ismert organikus motívumok, a 60-as évek flower power hangulata, de akár a napjainkban tomboló skandináv minimál art stílusjegyei is eszméletlenül menő csavarral jelentek meg a modelleken.

Ezen felbuzdulva az NSM senior sminkes teamjével készítettünk egy pár olyan lookot, ami Titeket is inspirálhat, ha a nyár hevében kedvetek támadna virágba borulni.

fotó: Hajas Orsolya, retusőr: Demeter Vanda, modell: Bogi – Highlight Models,
smink/styling: Páll Adrienn, haj: Lencsés Dóra

Az orchidea nem csak elegáns, de nagyon hálás virág is, mert akár egy egész napot is kibír a hajadban. Igazán kifinomult és modern kompozíció születik, ha a szirmok árnyalataiban fellelhető érett málna színű tusvonallal és egy ugyanolyan tónusú matt rúzzsal emeled ki arcod szépségét.

fotó: Hajas Orsolya, retusőr:Demeter Vanda, modell: Zsanett – Visage Model, management, smink/styling: Stefán Ágnes – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra

Készíts magadnak művirágból nyakéket. Elég hozzá egy pár ragyogó színű virág, egy szalag és egy ragasztópisztoly. A dísz színeit jelenítsd meg monokróm hatással, a szemeiden egy nyújtott satírral, az orcádon körkörösen, magasfényű highlight effekttel és az ajkadon üvegfényű textúrával.


fotó: Hajas Orsolya, retusőr: Demeter Vanda, modell: Nikol – Face Model Management, smink/styling: Krutek Jázmin– NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra

Jázi papírból készítette el azokat a kis réti virágokat, melyeket alternatív módon az arc kontúrpontjaira ragasztott fel műszempilla ragasztóval. Hogy ez a look ne legyen túllihegve, a virágokat szemhéjfestékkel ugyanolyan színre festette, mint amilyen a smink színezete lett. Így egy igazán vagány fesztivál feelinget lehet összehozni.

fotó: Hajas Orsolya, retusőr: Demeter Vanda, modell: Petra – Face Model Management, smink/styling/haj: Gaál-Varga Tímea – NSM Senior Team

Idén újból nagy hájpnak örvend az 50-es évek hollywoodi filmjeiben látott hajon kendő viselet, melyet a glam korszak színésznői hordtak. Ezt a lookot most egy-egy szál virággal a hajban egészítheted ki, egy gyönyörű natúr smink kíséretével.

fotó: Hajas Orsolya, retusőr: Demeter Vanda, modell: Nemes Napsugár – ICON Model Management, smink/styling/haj: Lencsés Dóra – NSM Senior Team

Azoknak ajánlom Dóri kompozícióját, akik gyűjtik az egyedi kiegészítőket. A bőrből kézzel készített virág-gallér avantgárd módon idézi meg a virágmotívumot. A porzószínű rúzs, tökéletesen illeszkedik az ékszerben fellelhető színekhez. Ti bevállalnátok?