„A nap lehet a barátunk, ha okosan napozunk” – László Krisztina főszerkesztő

2019. július 08.
Szépségsorozatunkban kollégáink vallanak őszintén a nyárhoz, és a nyári „csúcsformához” fűződő tapasztalataikról, érzéseikről, vagy épp ellenérzéseikről. László Krisztina főszerkesztőnk arról mesél, mi mindenért is imádja a nyarat, és milyen praktikákkal tartja karban a nyári hőségben a bőrét.

Aki válaszol:
László Krisztina, főszerkesztő

Kedvenc nyári fotóm


Évek óta az iskolai szünetet néhány napos nyaralással kezdjük a családommal Horvátországban. Ilyenkor még nincsenek sokan, a tenger kristálytiszta és kellemesen hűs, nem tombol még a kánikula. Egy napra kibérelünk egy kisebb hajót, körbejárjuk a közeli szigeteket, búvárkodunk, fejest ugrálunk a hajóról a tengerbe. Nekem ez a tökéletes kikapcsolódás, ilyenkor feltankolom az energiakészletemet, és megalapozom a nyári barnaságomat.

Nyárimádó, vagy inkább téli típus vagy?

Tipikus nyári alkat vagyok, nyáron sokkal jobban érzem magam a bőrömben – testben és lélekben egyaránt – mint az év többi időszakában. Mivel kreol a bőrtípusom, nyár elején gyorsan lebarnulok, és a barnaságomat néhány óra hétvégi napozással egész nyáron fenn tudom tartani. Az egészséges barna szín több szempontból is nagy segítség: kevesebb sminket kell használnom a fáradtság jeleinek eltüntetésére, a testemet is vonzóbbnak látom a fürdőruhában barnán. Ráadásul a vádlimon, a bokámon kialakult kék kis erecskék finoman beleolvadnak a barnaságba, ezért kevésbé feltűnőek.

Mi a legjobb, és mi a legpocsékabb a kánikulában?

Azontúl, hogy a kánikulában fáradékonyabb az ember, és éjszaka nehezebben megy az alvás, én mindent imádok a nyárban.

Ért bármilyen szépségtrauma nyáron, amiből sokat tanultál?

Volt idő, amikor gyantáztatás után azonnal kimentem a napra, és ettől a bőrömön barna pigmentfoltok jelentek meg. Szerencsére idővel elhalványultak, de ma már tudom, néhány napot várni kell a napozással, mert a gyantázás érzékennyé teszi a bőrt. Főleg az arc területét.

Mi az a három beauty must have, amit mindenképp elviszel a nyaralásra?

Hidratáló testápoló – LA ROCHE-POSAY Lipikar Balzsam AP+ testápoló balzsam – gyorsan beszívódik a bőrbe, nincs illata és úgy érzem, egészségesen hidratált lesz tőle a bőröm.
Vintage Beauty Bio Damaszkuszi Rózsavíz – Igazi multifunkcionális készítmény, tisztítja, puhítja, frissíti a bőrt a test bármelyik részén. Én arclemosóként használom, este tisztít, reggel felfrissít. Mennyei az illata!
Adrienne Feller Sunsol 15 faktoros fényvédő. 100%-ban természetes növényi olajok segítségével nyújt fizikai fényvédelmet és regenerálást napozáskor a bőrnek.

Három tanács, amit továbbadnál a lányodnak a nyári szépség rutinra vonatkozóan.

Bár fiaim vannak, ha lányom lenne, azt mondanám neki, ne féljen a naptól. A nap lehet a barátunk, ha okosan, megfelelő védelemmel napozunk! Hidratáljon kívülről és belülről egyaránt. A nagy melegben pedig vigyázzon a visszereire, amikor csak lehet, tegye fel a lábát.

Van bármilyen bjuti trend, amit az Instagramon láttál, és kipróbálnál?

Nekem nagyon beváltak a fátyolmaszkok. Interneten szoktam dél-koreai maszkokat rendelni, kedvencem a kollagében gazdag, bőrregeneráló pakolás. 15 perc hatóidő után látványosan kisimulnak a vonásaim. Főként akkor használom őket, amikor SOS kell formába hoznom az arcbőrömet.