7+1 profi sminktrükk olajos bőrre

2019. június 13.
Olajos a bőröd, de a forró nyári napokon is bombabiztos sminkre vágysz? Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója ad profi tippeket, hogyan legyen kifogástalan a sminked.

Sokan nem tudják, hogy hosszútávon az intenzív faggyútermelés miatt az olajos seborrheás bőrtípus tartja a feszességét és rugalmasságát a legjobban. Jellemzője a kifényesedésre való hajlam, látható, tágabb pórusok, a felszínén könnyen kialakuló, de könnyen el is távolítható komedók, mitesszerek. Tapintásra síkos, ragadós.

Viszont az évek múlásával a bőr olajtermelése lelassul, így a kifényesedéssel, bőrproblémákkal járó kellemetlenség is elmúlik. Ellenben az a rugalmasság, amire a vízhiányos és száraz bőrű hölgyek áhítoznak, az olajos bőrű nőknél sokkal tovább megmarad, vagyis ők később ráncosodnak. Ebben az örömteli tudatban nézzük, hogy nyáron hogyan érdemes bánni ezzel a bőrtípussal.

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Kalmár Eszter, smink: Molnár Sára, haj: Lencsés Dóra

Jöjjön most 8 arcápolási és sminkelési trükk:

1. Radírozz, akár hetente kétszer. Az enzimes peelingek csökkentik a faggyútermelést.

2. Nappal csak arc-permettel hidratálj.

3. Vízkönnyű, speciálisan olajkontroláló alapozót használj, vagy – csak helyileg – vízálló korrektort a bőrhibákra.

4. A szemhéjra a legbeváltabb sminkes módszer az úgynevezett víz- és dörzsálló szemhéjgélek használata. Ezek színezettek, ezért magukban és kombináltan is használhatóak púder szemhéjfestékekkel.

5. Aki merészebb, annak nagyon menő idén a pőrén hagyott szemhéjra csak egy klassz tusvonalat felvinni. Ezekből a szemkihúzókból is sok vízálló darab kapható.

6. A szempillákat vízálló szempillaspirállal érdemes kifesteni, akkor biztos nem maszatolódik el.

7. A piacon fellelhető folyékony matt rúzsok kiválóak pirosításra is, így két legyet üthetsz egy csapásra. A rúzst a kézfejedről érdemes pirosítóecsettel felvinni az orcákra.

+1. Biztos, ami biztos, legyen mindig a táskádban egy könnyű textúrájú púder vagy kozmetikai itatós lapocska.

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Edina – Face Model Management, smink: Stefán Ági – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Domonkos Ági, smink: Sulyok Luca , haj: Lencsés Dóra

Szöveg: Páll Adrienn, New School of Makeup Sminkakadémia