Lime, kobalt és fukszia smink a szemeden!

2019. május 30.
Napjaink sminkirányzataiban az egyediség, a tökéletlenség, a személyre-szabottság és az egyéniség olyan alapokká váltak, melyek engedik és hirdetik a mai nő szabadságát. Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója mesél a lehetőségeinkről.

Az idei szezon divatsminkjeit tanulmányozva megállapíthatjuk, hogy a sminkek sokszínűsége már a trendek kereteit is kinőtte. A kifutókon megszületett lookok azt sugallják, hogy viseljünk olyan sminket, amit teljesen magunkra tudunk szabni. Nemcsak ér egyéniségünket szabadon kifejezni, de ez most maga a divat.

Az úgynevezett irányzatok – melyek mégis valamiféle rendszert mutatnak a szépségiparban – csak ötletforrásként funkcionálnak. A sminkesek fantáziája inspirációként szolgál a színek, textúrák és formák világában. Általuk láthatjuk, hogy mégis merre érdemes próbálkoznunk, amikor beállunk a tükör elé, hogy kifejezzük önmagunkat. Tehát bátran legyünk önmagunk!

Íme, néhány inspiráció a kísérletezéshez:

– A lime szín a frissesség maga. Ha távol ülő szemeid vannak, kivételesen modern hatást érhetsz el a szemhéj orrtőhöz közeli megszínezésével.

– A kobalt árnyalat egészen misztikus, esti égbolthoz hasonló mélységet kölcsönöz a viselőjének, különösen akkor, ha bátran a halántékon puhítjuk csak el a szemfestékünket

– A fukszia, az élénk szemszíneket (kék, zöld, aranybarna) bolondítja tovább frivol fricskával. A fukszia rokon színeivel párosítva (piros, narancs) az egész arcra felkerülhet, így biztosra vehetjük a feltűnést.

Forrás: Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia


fotó: Jámbor Zsófia, modell: Krasznai Bora, smink: Kürti Nanett – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra


fotó: Jámbor Zsófia, modell: Garai Flóra, ruha: Szegedi Kata, smink: Koma Tímea, haj: Lencsés Dóra


fotó: Jámbor Zsófia, modell: Rozina – Trendattack, ruha: Zigi Brand, smink: Fekete Böbi – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra