„A legújabb high-tech kütyük nagyon érdekelnek, csodát tesznek a bőrrel” – Dóczy Júlia, szépségszerkesztő

2019. július 19.
Szépségsorozatunkban kollégáink vallanak őszitén a nyárhoz, és a nyári „csúcsformához” fűződő tapasztalataikról, érzéseikről, vagy épp ellenérzéseikről. Dóczy Júlia, a print magazin szépségszerkesztőjeként egészen „belsős” beauty tippeket oszt meg veletek, sőt, az új közösségi médiás szépségtrendekre is kitér.

Kedvenc nyári fotóm

Abban az évben, amikor ez a kép készült nagyon sokat dolgoztam és féltem, hogy el se jutok nyaralni, de mindig azt hajtogattam, hogy türkiz vízre és fehér homokra vágyom – persze fogalmam sem volt, hogy Máltán is van ilyen. Már a nyaralás maga is szuper élmény volt, de amikor megérkeztünk ebbe az öbölbe, leesett az állam. Hihetetlen érzés volt, hogy sikerült megvalósítani, amire egész évben vágytam. Ez mindig egy tök jó tükör nekem arra, hogy igenis rajtam múlik, mit érek el, vagy hova jutok az életben.

Van nálad egy kötelező minimum, amivel készülsz a nyári “bombaformára” és annak megtartására?

A rendszeres edzés és az, hogy egészségesen egyek inkább életforma, mintsem nyári hóbort nálam, persze azért május környékén szeretek rákapcsolni. A Biobaza Nutrikozmetikai kezelését nagyon szeretem (Anticellulite body reform szérum + kapszula), edzés után mindig a szérummal kenem be a bőröm.

Mi a legjobb, és mi a legpocsékabb a nyárban?

A legjobb, amikor a tengervíztől csigákba göndörödik a hajam, a legrosszabb, hogy folyamatosan szőrteleníteni kell.

Volt bármilyen nyári szépségtraumád, bénázásod, amiből sokat tanultál?

Egyszer készítettem házilag egy hajpakolást, hogy a klóros és sós víztől meggyötört hajam új erőre kapjon. Banán is volt benne – amit persze nem turmixoltam, csak villával összenyomkodtam a recept szerint –, az öblítésnél azt hittem, sikerült teljesen kimosni, ám hajszárítás után rá kellett jönnöm, hogy korántsem. Napokig száradt banáncafatok potyogtak belőle. Azóta semmilyen házi hajpakolással nem próbálkoztam, maradok inkább a bevált kedvenceimnél: a Maria Nila és a Sisley termékeinél.

Mi az a három beauty must-have, amit mindenképp elviszel a nyaralásra?

Képtelen lennék csupán 3 dologgal elindulni, ezért elég nehéz válaszolni, de talán:
Mádara fekete szappan aktív szénnel: nélküle sehova nem megyek. Imádom, mert gyönyörűen rendbeteszi a bőröm, bármilyen állapotban is van, visszahozza az egyensúlyt.
Geek and Georgeus 101 HA 5 light hialuronsavas széruma: új erőre kap tőle az arcom.
Parfüm: imádom az illatokat, létszükséglet a hangulatomhoz is. Most a By Kilian Love don’t be shy parfüm a favorit, de a Chloé Nomade vagy a Chanel Coco Mademoiselle is a listám élén áll.
Na meg az arcmaszk. Tudom, hogy ez a negyedik, de enélkül nem tudnék útnak indulni, és azt hiszem a Kiehl’s legújabb avokádós pakolását raknám be a hidratáláshoz.

Három tanács, amit továbbadnál a lányodnak a nyári szépség rutinra vonatkozóan.

1. Kenje magát naptejjel, és be se tegye a lábát a szoláriumba, hogy rásegítsen a színre.
2. Mindig figyelje a bőrét, hogy éppen mire vágyik. A bőrtípus egy dolog, mellette sok olyan aktuális probléma jöhet elő időszakosan vagy évszaktól függően, amit orvosolni kell.
3. Óvja a haját, mert a klóros víz, az izzadás jobban roncsolhatja a hajszerkezetet. Fújjon rá napozás előtt UV védelmet biztosító sprayt és használjon minimum heti egyszer pakolást – csak ne magának csinálja. A natúrbrandek is tele vannak szuper természetes összetevőkkel, ellenben nem ragadnak a hajunkba.

Van bármilyen praktikus ketyere, szuper szérum, őrült nyári bjuti trend, amit az Instagramon láttál, és kipróbálnál?

Nyuszi vagyok hozzá, hogy virágos rétet csináljak a szemöldökömből vagy hogy a körmeimre kis manókat ragasszak – de őszintén szólva nem is vágyom rá. Viszont a legújabb high-tech kütyük nagyon érdekelnek, csodát tesznek a bőrrel. Például Dr. Dennis Gross Faceware pro okosmaszkját vagy a Hi Mirrort szívesen kipróbálnám.

Dr. Dennis Gross Faceware pro okosmaszk