3 kihagyhatatlan szépségkedvenc a zero waste jegyében

2019. augusztus 26.
A zero waste mozgalom reméljük, több pusztán átmenetileg felkapott „fontos témánál”, és a jövőben olyan állandó kifejezéssé növi ki magét, amely a szépség világában tartósan és egyre szélesebb körben jelen van. Motivációként mutatjuk is az aktuális zero waste beauty világának 3 imádnivaló szereplőjét.

A legcukibb zero waste fürdőszivacs

A Tabitha Eve organikus bambusz fürdőszivacsa nem csak a természettel, a bőrünkkel is „jó”, méghozzá olyan kímélő skálán mozog, hogy a kisbabák bőrét is a legnagyobb nyugalommal tisztíthatjuk vele. A Bath & Baby None Sponge néven futó, kétféle dizájnnal kínált antibakteriális szivacs lényegében a szokásos, műanyagból készült társait váltja, újra felhasználható fronton eddig a legszebb alternatívát nyújtva. Különösen puha bambusz textúrával (lágy pamutból és egy hihetetlen selymes bambuszrétegből készül) szépít, mindezt úgy, hogy a tisztálkodás ára a környezetünkre nézve nem magas: nincs műanyag, nincs hulladék. Ráadásul egy párnázott bambusz magot is tartalmaz, ezzel pedig lehetővé teszi nagyarányú nedvesség felszívását kis mérete ellenére (11 cm x 9 cm) nélkül is. Bónusz érvként pedig ott sorakozik még az is, hogy a bambusz természetesen gyorsabban megszárad, mint a pamut törülköző.

Ára: 1950 Ft

Komposztálható fogkefével a szép mosolyért

A környezettudatos bambusz fogkefék használata egyre jobban terjed, mi pedig most a közepes sörtével rendelkező Hydrophil Bambus Toothbrush „modellt” mutatjuk be. Soroljuk is a műanyag verziók hatékony, zero wate kategóriás alternatívájának előnyeit: extra puha, gyengéden, mégis alaposan tisztítja a fogakat és a fogínyt, BPA mentes sörtéiből pedig semmilyen káros anyag nem oldódhat ki a használat során. A víztakarékos módon előállított bambusz fogkefe 96 százalékban komposztálható. A nyelén lévő festék megfelel az EU standard, gyermekjátékoknál használható színes festék szabványának, ráadásul oldószertől mentes és biológiailag lebomlik. A bambusz fogkefe „futamideje” 2-3 hónap, ekkor érdemes újabbra lecserélni. Az elhasználódott fogkefét ekkor törjük ketté, a sörtét dobjuk a szelektív gyűjtőbe, a többi részét pedig a komposztba.

Ára: 1153 Ft

Make up a refill, vagyis újratöltés jegyében

Az Elate Cosmetics népszerű választás nemzetközi szinten a hulladék- és toxinmentes életmódon belül kínált sminkszerekre vadászók körében. A bambusz csomagolás itt alap, de a márka vállaltan a vegán és cruelty free cégek sorát erősíti. A sminkmárka az újratölthető termékeivel tört ilyen nagyra, ahol a műanyagszennyezés elleni küzdelem jegyében bambuszcsomagolás és az apró mágneses részek segítségével biztosítja az újratöltés lehetőséget akár a szemhéjpúderek, pirosítók, alapozók akár a rúzsok esetében. Nagyon jó kis koncepcióval remek termékeket kínálnak, mindezt úgy, hogy a műanyagmentes életre inspirálnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nicole Murray (@nicolemurraymakeup) által megosztott bejegyzés, Máj 24., 2019, időpont: 9:30 (PDT időzóna szerint)

 

Szeptember 1-én indul öko kihívásunk, csatlakozz te is!