Ma már akár meg is eheted a sminktermékedet

2019. augusztus 12.
A tartósítószert, mesterséges színezéket nem tartalmazó kozmetikumok piaca egyre szélesebb, olyannyira, hogy az egészen „tiszta” kozmetikai kincsekre vadászóknak egyre több lehetőségük van olyan termékekre bukkanni, amelyek összetevőiket tekintve nem csak szépítenek, hanem ehető minőségűek is. Következzen egy színes Marie Claire-válogatás azokból a kencékből, amelyeket akár el is fogyaszthatnánk.

Ma már nem ritka az olyan kozmetikumok sora, amelyek annyira tiszták, hogy akár meg is ehetnénk őket, ha ehhez támadna kedvünk. Természetesen az előállításkor a gyártónak nem az étkezés, vagy jól lakatás a célja, hanem a bőrünk, a hajunk szépítése, de a tudat akkor is megnyugtató, hogy a felhasznált alapanyagok “a mentesség” jegyében kerültek az adott termékbe.

Legyen szó sminktermékről, testolajról, vagy éppen hajszépítő kencéről, ezeknél a a legmagasabb minőségű, természetes alapanyagokból készült szépségtermékeknél a jellemzők terén szerepelnie kell a károsanyag-, a tartósítószer- és a mesterséges színezék-mentességnek, de az is alap, hogy nem estek át kémiai eljáráson és nem hatnak károsan az egészségre. Mindemellett az is csak plusz, ha  környezettudatos előállítási módszerrel születnek meg a gyártósoron, vagy a manufaktúrákban, a csomagolásuk esetleg lebomló, valamint jó esetben organikus, vegán, cruelty free termékek.

Bármilyen ínycsiklandóan is hangzik egy-egy kinézett, ehető minőségűnek jelzett termék összetevőinek listája, mindenképp ellenőrizzük a gyártót, illetve a certifikációkat, mielőtt megvásároljuk.

  1. Wooden Spoon Bio testápoló vaj – Levendula álom próba, 3950 Ft
  2. Hajregeneráló szérum, Coconutoil, 2990 Ft Ft
  3. Edible Beauty Gold Rush szembalzsam, 65 dollár
  4. 100% Pure Cherry Lip & Cheek Stain cseresznyés arc- és ajakfény, 30 dollár
  5. Bite Beauty ajakceruza, 9 dollár
  6. 100 százalékos shea vaj, Berber 5500 Ft