A legjobb Halloween sminkek lépésről lépésre

2019. október 24.
Halloween közeledtével mindenkiben felmerül a kérdés, hogy ha elhívják egy buliba, milyen maskarát öltsön. Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója most kedvenc halloweeni tippjeit hozta el nektek.

Sokaknak – a megszokott – halálfejes, vérző, félelmetes maszkok és arcfestések testidegenek, ezért vagy passzolják a meghívást, vagy pedig ’beöltözetlenül’ feszengik végig a bulit.

Az NSM Senior Teamjével készítettünk nektek egy pár olyan lookot, amik utalnak a misztikus túlvilágra, de talán könnyebben tudtok velük azonosulni, és mellette szépek is maradtok. Forrásuk a művészet és a történelem.


Fotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography, Modell: Tóth Szabina Alexandra Fejdísz: Kerényi Virág, Smink/haj: Stefán Ági – NSM Senior Team

Ági Szűz Mária alakját jelenítette meg modern formában, egy gyönyörű fejdísszel felékesítve. A Madonna alakokat rendszerint átszövi az örök anya fájdalma fia végzete felett. A túlélő szemtanú tekintete megközelíthetetlen erőt sugároz. Azt az erőt, ami az anyák sajátja szerte a világon.

  • Készíts egységes, natúr-matt bőrfelszínt, egy jól fedő alapozóval és korrektorral. A mai sminkeknek megfelelően, maradjon egy kis természetes bőrfény az arc highlight pontjain, így púderre nem lesz szükséged.
  • A smink a vörös hűvös tónusát jeleníti meg minden ponton. A monokróm színhasználat fenséges hatást eredményez.
  • A szemeken erőteljes nyújtott satírt készíts, sőt az alsó pillasort is kontúrozd ugyanezzel az árnyalattal. A vérvöröst megjelenítő szemfesték és szemkihúzó stilizáltan utal a témára.
  • A szájszín lángoló, de a mai trendnek megfelelően nem „túlgondoltan” kontúros.

Fotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography, Modell: Balázs Luca, Ruha: Sziráczky Brigitta, Smink: Páll Adrienn, Haj: Lencsés Dóra

Engem az ókori mitológiából ismert szirének misztikus szépsége inspirált abban sminkben, amit nektek készítettem Halloweenre. Ezek a tengeri nimfák – a kísértés, a világi örömök és az érzéki vágyak megtestesítői – egyszerre voltak gyönyörűek és életveszélyesek. Énekük csábító ereje és bölcs mindentudásuk Homérosz szerint megbűvölte a hajósokat.

  • Vízálló alapozóval indítsd mindenképp a smink elkészítését, hisz a kész smink testpermettel való nedvesítése elengedhetetlen az összhatás eléréséhez.
  • A szemekre vizes bázisú testfestékeket válassz. A víz színeivel (kék, türkiz, fehér ezüst) egy legyező ecset segítségével teljesen szabadon keverd ezeket az árnyalatokat.
  • A szájon egy színtelen szájfénnyel utalhatsz a vizes hatásra.

Fotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography, Modell: Triniti – Face Model Management, Smink/haj/styling: Gaál-Varga Tímea – NSM Senior Team

A sötét középkorban született gótikus templomi festmények művészete inspirálta Timi munkáját. Ebben a glória helyét egy biztosító tűkből készített fejpánt vette át, így emlékeztetve a boszorkányüldözésekre, inkvizícióra és a nők alárendelt szerepbe kényszerítésére ebben a dicstelen korszakban. Nagyon szeretem a 21. századot, ahol nőként végre kiállhatunk magunkért.

  • Elsőként a szemhéjadra és az egész szemkörnyékedre tegyél korrektort, majd púderezd le ezeket a felületeket.
  • Fekete, krémes állagú szemceruzával a mélyítőívedig készíts egy körformájú alapot, melynek a széleit puhítsd el.
  • A fekete, majd fáradt lila szemhéjfestéket tapaszd bele ebbe az alapba és satírozd el úgy, hogy a lila egyre halványabb legyen.
  • A vízvonalat is húzd ki feketével.
  • A szemkörnyék letisztítása után alapozd az arcod egy kissé világosabb árnyalatra, hogy fakó legyen a bőrhatás.
  • Az ajkaidon csak a szájnyílás belső részét színezd vörös rúzzsal.

    Halloween
    lehetőséget nyit arra, hogy belebújjunk egy olyan külsőbe, amit a hétköznapokban nincs módunk kipróbálni. Jó bulizást!