Klasszikusok ihlette modern sminkek – Van Goghtól Vasarely-ig

2019. november 07.
Ezen a héten egészen lenyűgöző poszttal jelentkezik Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója. Olyan sminkkreációkat vonultat fel a csapatával, amelyeket egytől egyig nagy mesterek munkássága ihletett.

Az elmúlt évek nagy változást hoztak a divatsminkek világában. A sokféle irányzat között két főcsapás figyelhető meg. A modelleket vagy teljesen puritán módon, természetességüket kihangsúlyozva sminkelik, vagy egy olyan különleges look részesei, ahol az arcuk festővászonként funkcionál. Ezek a sminkek különlegesen látványosak, a női szépséget teljesen újszerű módon közelítik meg. A képzőművészet és a divat olyannyira összefonódtak, hogy a divatbemutatók sokszor már felérnek egy kortárs kiállítás vizuáljával, ahol a modellek maguk a festmények.

Fotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography, Modell: Bianca – Icon Model Management, Ruha: Sziráczky Brigitta, Smink: Páll Adrienn, Haj: Lencsés Dóra

Erre a fuvallatra felülve készítettünk nektek az NSM Senior Teamjével olyan sminkeket, ahol mindannyian egy-egy ismert művész stílusvilágát próbáltuk a saját eszközeinkkel megeleveníteni profi modelleken. A kihívás az ötlet megvalósításában a naprakészség volt. A lookokat ugyanis abszolút a mai divatsminkek példájára akartuk elkészíteni, hiába nyúltunk vissza a régmúlt nagymestereinek ecsetvonásaihoz. Reméljük, tetszeni fognak, és általuk ti is inspirálódtok majd.

Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh egyik legismertebb festményét, a Csillagos éjt még szanatóriumi éveiben festette. A megszállott festőművész-géniusz ecsetkezelése és ábrázoló technikája szinte megbabonázza a festmény nézőjét. Az éjszakai táj olyan szenvedéllyel tükröződik vissza Van Gogh művében, amivel nem lehet betelni.

Fotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography,  Modell: Bianca – Icon Model Management, Ruha: Sziráczky Brigitta, Smink: Páll Adrienn, Haj: Lencsés Dóra

Fekete Böbi

Fekete Böbi egyszerre fest képeket és arcokat is a divat jegyében. Ezt a festményt az általa készített uszadékfa nyakdísz inspirálta, amit szintén a fotózás kedvéért született. A modell természet adta színezete volt a kompozícióhoz választott árnyalatok kincstára.

Fotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography,  Modell: Győri Viktória, Smink/nyaklánc: Fekete Böbi – NSM Senior Team, Haj: Lencsés Dóra

Jackson Pollock

Jackson Pollock az absztrakt expresszionizmus kiemelkedő művésze volt. A spontán festékcsurgatással és fröcsköléssel létrehozott képeit sokszor idegen anyagokkal vegyítette. A Pollock által kialakított szabad ecsetkezelés és a sajátságos anyagtextúrák méltán jelentenek inspirációt a divatsminkek világában is.

Fotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography, Modell: Kamilla – Face Model Management, Smink/styling: Katz Nikolett – NSM Senior Team, Haj: Lencsés Dóra