Klasszikusok ihlette modern sminkek – Van Goghtól Vasarely-ig

2019. november 07. |

Ezen a héten egészen lenyűgöző poszttal jelentkezik Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója. Olyan sminkkreációkat vonultat fel a csapatával, amelyeket egytől egyig nagy mesterek munkássága ihletett.

Az elmúlt évek nagy változást hoztak a divatsminkek világában. A sokféle irányzat között két főcsapás figyelhető meg. A modelleket vagy teljesen puritán módon, természetességüket kihangsúlyozva sminkelik, vagy egy olyan különleges look részesei, ahol az arcuk festővászonként funkcionál. Ezek a sminkek különlegesen látványosak, a női szépséget teljesen újszerű módon közelítik meg. A képzőművészet és a divat olyannyira összefonódtak, hogy a divatbemutatók sokszor már felérnek egy kortárs kiállítás vizuáljával, ahol a modellek maguk a festmények.

Fotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography, Modell: Bianca – Icon Model Management, Ruha: Sziráczky Brigitta, Smink: Páll Adrienn, Haj: Lencsés Dóra

Erre a fuvallatra felülve készítettünk nektek az NSM Senior Teamjével olyan sminkeket, ahol mindannyian egy-egy ismert művész stílusvilágát próbáltuk a saját eszközeinkkel megeleveníteni profi modelleken. A kihívás az ötlet megvalósításában a naprakészség volt. A lookokat ugyanis abszolút a mai divatsminkek példájára akartuk elkészíteni, hiába nyúltunk vissza a régmúlt nagymestereinek ecsetvonásaihoz. Reméljük, tetszeni fognak, és általuk ti is inspirálódtok majd.

Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh egyik legismertebb festményét, a Csillagos éjt még szanatóriumi éveiben festette. A megszállott festőművész-géniusz ecsetkezelése és ábrázoló technikája szinte megbabonázza a festmény nézőjét. Az éjszakai táj olyan szenvedéllyel tükröződik vissza Van Gogh művében, amivel nem lehet betelni.

Fotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography,  Modell: Bianca – Icon Model Management, Ruha: Sziráczky Brigitta, Smink: Páll Adrienn, Haj: Lencsés Dóra

Fekete Böbi

Fekete Böbi egyszerre fest képeket és arcokat is a divat jegyében. Ezt a festményt az általa készített uszadékfa nyakdísz inspirálta, amit szintén a fotózás kedvéért született. A modell természet adta színezete volt a kompozícióhoz választott árnyalatok kincstára.

Fotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography,  Modell: Győri Viktória, Smink/nyaklánc: Fekete Böbi – NSM Senior Team, Haj: Lencsés Dóra

Jackson Pollock

Jackson Pollock az absztrakt expresszionizmus kiemelkedő művésze volt. A spontán festékcsurgatással és fröcsköléssel létrehozott képeit sokszor idegen anyagokkal vegyítette. A Pollock által kialakított szabad ecsetkezelés és a sajátságos anyagtextúrák méltán jelentenek inspirációt a divatsminkek világában is.

Fotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography, Modell: Kamilla – Face Model Management, Smink/styling: Katz Nikolett – NSM Senior Team, Haj: Lencsés Dóra

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Hogyan csaljunk tavaszi üdeséget az arcunkra? new school of makeup

Hogyan csaljunk tavaszi üdeséget az arcunkra?

Az elmúlt évek legizgalmasabb férfiillatai férfi illat

Az elmúlt évek legizgalmasabb férfiillatai

A legcukibb húsvéti szépségboxok bőrápolás

A legcukibb húsvéti szépségboxok