Profi bőrvédő tippek a tél előtt

2019. november 11.
Te hogyan véded a bőröd a hideg időszakban? A bélelt kabát, pufi dzseki, pihe-puha kötött sál még messze nem garancia, hogy a bőrünk mikrobiom egyensúlyát és a bőrbarriert is megvédjük az időjárás, és az évszak viszontagságaitól.

A téli szezon a bőrünk egészségét sokszor alaposan kikezdi, olyannyira, hogy érdemes sok fronton tennünk annak védelméért. A tartósan hideg levegő kiszáríthatja, irritálhatja a bőrünket, és olyan bőrállapotot teremthet, amelyből úgy érezhetjük, nincs menekvés. Még az olyan dolgok is, amik varázslatossá teszik a telet, mint például a lobogó tűz melletti melegedés és a forró zuhany is kiszáríthatják a bőrünket, akkor is, ha testápoló termékeket is használunk mellette.

A La Roche-Posay szakértői összeszedték a legfontosabb tanácsokat, amelyekkel védekezhetünk bőr kiszáradása, viszketése ellen. Következzen néhány tipp, melyek segítségével megóvhatod bőröd a téli időszakban is.

1. Használj otthon és az irodában is párásítót, hogy növeld a levegő nedvességtartalmát. Próbáld a termosztátot hűvös, de mégis kellemes hőmérsékletre állítani az egészséges bőr fenntartásához.

2. Csábító lehet egy hosszú, forró zuhanyozás, de sokkal jobbat tesz egy 5-10 perces langyos zuhany vagy fürdő, ami nem távolítja el a természetes zsiradékot a bőr felszínéről. Ha zuhanyzás után a bőröd vörös és viszket, az azt jelzi, hogy túl forró vizet használtál.

3. Fontos, hogy figyeljünk, milyen anyagú ruhákba bújunk, mert ezek tovább súlyosbíthatják bőrünk állapotát. Kerüld a gyapjú anyagú és durva tapintású ruházatot, mert ezek a bőr irritációját és viszketését okozhatják. A nedves ruhákat minél hamarabb vedd le.

4. Gyakran az étkezésünkkel is sokat javíthatunk bőrünk állapotán. A téli időszakban különösen fontos omega 3 és 6 zsírsavakat tartalmazó ételeket vagy étrendkiegészítőket fogyasztanunk.

5. Ha kint hideg van, gyakran elfelejtünk elegendő vizet inni a nap folyamán. A meleg téli teák segítenek kívül-belül hidratáltnak maradni.

Fotó: Unsplash