Miből mennyit kenj magadra?

2019. október 16.
Tudod, hogy pontosan mennyit kell felvinned a szérumodból, a szemránckrémedből vagy épp a fényvédődből? Nem csak a minőség, a mennyiség is számít. Szépségbloggerünk, Peonilla most ebben ad egy kis eligazítást nektek.

A kevesebb több
Az egyik leggyakoribb bőrápolással kapcsolatos hiba, hogy túl sok terméket használsz. Hiába gondolod, hogy egy antioxidánsokban gazdag szérum csak jót tehet, ha jó vastagon bekened vele az arcod, ez sajnos nem így van. Valójában épp az ellenkezője igaz: kibillented a bőröd az egészséges egyensúlyából, eltömíted a pórusokat (helló pattanások), sőt akár irritációt is kiválthatsz vele. Egy bizonyos mennyiségen túl a bőr nem képes többet beszívni. Arról nem beszélve, hogy rengeteget spórolhatsz, ha nem locsolod magadra a drága kozmetikumaidat. Általában hosszú ideig ragacsos a bőröd miután befejezted az arcápolási rutinodat? Akkor nagyon valószínű, hogy te is túlzásokba esel. De nézzük is szép sorjában, hogy akkor mégis miből mennyit kenj.


Arclemosó

Ha nagyobb mennyiséget használsz belőle, könnyen kiszáríthatja a bőröd.

Géles: Mogyorónyi mennyiség
Krémes: Tízforintosnyi mennyiség
Balzsamos: Kövér szőlőszemnyi mennyiség

Arcradír

Kisebb epernyi mennyiség

Tipp: Heti 1-2 alkalomnál sose radírozz többször, és mondj nemet a mikroszemcsés (polyethylene vagy polypropylene tartalmú) arcradírokra – rendkívüli mértékben károsítják a környezetet.

Tonik/Hámlasztó

Kiöntős: Néhány csepp
Spricnis: 2-3 fújásnyi

Tipp: A túlzásba vitt kémiai hámlasztás kiszáríthatja, irritálhatja a bőröd. Ha eleve érzékeny vagy, heti 1-2 alkalomról indulj, és soha ne feledkezz meg a min. 30 faktoros fényvédő használatáról sem. Érzékeny bőrre egyébként a BHA vagy PHA hámlasztókat ajánlott használni, esetleg az enzimes peelingeket, ezek ugyanis gyengédebbek, mint az AHA.

Szemkrém

1-1 fenyőmagnyi mennyiség. Ha túl sokat viszel fel belőle, apró grízecskék jelenhetnek meg a szemed körüli bőrön. A méhviasz, paraffin és lanolin tartalmú vagy túl nehéz, zsíros szemkrémek is okozhatnak ilyesmit.

Tipp: Mindig finom, ütögető mozdulatokkal vidd fel, ne húzd a bőrt! Figyeld meg, számodra mi a legideálisabb az alkalmazására. Nekem pl. gyakran, ha éjszakára viszem fel a szemkörnyékápolómat, reggelre bedagad a szemem.

Ha tovább szeretnéd olvasni a cikket, kattints Peonilla oldalára!

Fotó: Unsplash