Vigyázz, kész, teszt! Kipróbáltuk a hajkreppelőt

2019. november 27.
Új sorozatunkban online szépség szerkesztőnk, Sütő Emese Franciska izgalmas, okos, vicces vagy esetenként furcsa szépségkütyüket próbál ki, amelyekkel jó ideje szemezget a különböző Instagram beauty feedekben és a világhálón. Első tesztalanya a szépségbloggerek egyik kedvence, egy egészen profi hajkreppelő.

A sztori:

Mindig érdekelt a hajam, sőt, mondhatnám fókuszban volt. Főleg a 20-as éveimben, az első fizetések lassú, de biztos beáramlásával vásároltam fel szinte minden, a haj témakörhöz köthető újdonságot. Sok más területtel ellentétben, ezen a téren maximalista vagyok, így rendszeresen kötöttek ki, ha nem is a kukában, de más barátok fürdőszobapolcain a megvásárolt márkás, népszerű, vagy túlhájpolt dolgok, amelyek nekem nem jöttek be, vagy simán nem váltak be az hajtípusomon (amely egyébként száraz, sprőd, szőkített, tele csupa logikátlan hullámokkal).

Igazi retro kreppelt verzió az Alice McCall az ausztrál divathéten, 2017

Nem csak samponokkal, pakolásokkal, olajakkal voltak rosszul sikerült vakrandik, a be nem vált hajformázó kütyük is széles spektrumon sorakoztak fel a kategóriájukban. Parádés külsejű, olykor limitált szériás hajvasalók, sütővasak, innovatív hajgöndörítők adták egymásnak a kilincset, és a legkülönbözőbb okok miatt maradtak alul (bonyolult vagy kényelmetlen használat, hajroncsoló eredmény, a hajammal és a türelmemmel nem összeegyeztethető koncepció). Bakancslistámon jó ideje ott téblábolt egy menő „kreppelő masina”, ez esetben a Rowenta For Elite Keratin & Shine Waves Addict (CF4710F0) beszerzése. A tökéletes csigafürtök világán túlmutató, krepphatású lokni komoly gyengém lett ugyanis az utóbbi években.

Kreppelt frizurák

Az én kedvenc Hollywood stílusom, nagyobb hullámbeállítással, Stella McCartney párizsi divathét, 2016

 

Szépségszerkesztőként nagyon sok fórumon nyomon követtem már, amint szakmabeliek dicsérik, de az Insta-sztárok is ugyanúgy rajonganak érte. Jó ideje szemezgetek vele, pláne hogy a friss kifutós hajtrendek összeállításakor is mindig látom, amint évről-évre felbukkan, izgalmas verziókban.
Első blikkre

A készülék első ránézésre kifejezetten dizájnos, minőségi, szépen kivitelezett darab, nem csak 1 pöcökkel (ahogyan én különítem el az innovatív, okos hajformázókat az alapdaraboktól). Kifejezetten szeretem a fekete-rose gold kombinációt, bár megtanultam, hogy a legtöbb esetben még nem mindenre garancia a szépség. Itt nagy szerencsére a kettő együtt járt, a szépség és a tudás.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MARGE (@margemusic) által megosztott bejegyzés, Nov 19., 2019, időpont: 3:03 (PST időzóna szerint)

Napról-napra

Az első bevetésnél leginkább a hajroncsolástól és a nehezen kezelhetőségtől féltem. Nagyon sok gyártó beleszalad abba, hogy a hullámok, fürtök csak bonyolult kézmozdulatok árán valósíthatóak meg. A Rowenta itt iskolapéldáját mutatta a praktikumnak. Elképesztően könnyű volt és gyors maga a művelet, szinte csalásnak hatott. Nagy segítség az is, hogy az 1,8 méter hosszú tápkábel 360 fokban forgatható, nem akad, nem idegesít. De kezdjük az elején.

Általában utálok elektronikai kütyüket megérteni, és működésbe hozni, de itt annyira egyértelműen van minden elhelyezve, lerajzolva, elmagyarázva, hogy képtelenség volt belebuknom. Iszonyú gyorsan felmelegszik – 90 másodpercen belül – és meglepően könnyű (sok konkurenshez képest). A bonyolultabb, nehezen forgatható, korábbi ketyeréimhez képest sokkal kevésbé fáradt el a kezem, villámgyorsan startol a szerkezet, és mivel hatásosan göndörít, gyors tempóban haladok vele, ha vékonyabb hajtincseket is választok le.

A könnyen kezelhetőség luxusa miatt kedvem volt végigmenni mind a 4 féle hullám-típuson, azaz különböző hullámméreten (az apróbb krepp mellett a Hollywood-tincsek volt nálam az óriás kedvenc), könnyű vele bánni, a félhosszú, egyenesre szárított hajamat általában 10 perc alatt göndöríti be úgy, hogy utána folyamatosan bizonygatnom kell, hogy nem voltam fodrásznál.

Ami a hőmérsékeletet illeti, itt nem paráztam, pedig frizuratéren, főleg ha magas fokon zajlik a hajformázás, kifejezetten óvatos duhaj vagyok. Engem a 200 °C fölötti fok inkább megijeszt, mint lázba hoz, miközben persze tökéletes eredményt remélek (legyen szó göndör fürtökről, vagy sima, egyenes tincsekről). Itt 120-210 °C között játszhatunk, amit az LCD kijelzőn követhetünk szépen, és állítgathatunk hajtípusunknak megfelelően.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rowenta BiH (@rowenta_bih) által megosztott bejegyzés, Jan 4., 2019, időpont: 2:02 (PST időzóna szerint)

Kiknek lehet az igazi?

Remek tesztalany vagyok egy hasonló termék esetében, hiszen melírozott, száraz, szálkás, hullámos, önfejű a hajam (nevezzük loboncnak) és a statikus elektromosság terén dobogós helyet szereznék minden társaságban. Volt már pár drágább hajgöndörítőm, de ez egyszerűen minden téren felülmúlja az eddigi tapasztalataimat. Azoknak ajánlom, akik korrekt áron próbálnak ötcsillagos terméket találni, mindezt úgy, hogy tényleg elképesztő gyorsan, és könnyen alkossanak hullámokat. Több hetes tesztidőszak után azt gondolom nagy előnye, hogy nem kell elégetni a hajat, mégis csodaszép hullámokat készíthetünk 160-180 °C-on is. Nagyon eltérő árakon kínálják, érdemes jól szétnézni, vagy kivárni egy-egy akciót.

Némi extra:

A hajunk mindezek mellett kifejezetten „szeretheti”, nagy eséllyel részben a készülék nevében szereplő keratin és turmalin miatt is. A természetes esésű, fényes tincseket, ami nagy előnye ennek a hajgöndörítőnek, a keratinnal és turmalinnal bevont göndörítő felület adja: előbbi a haj nélkülözhetetlen alkotóeleme, amely az erősségért felel, még utóbbi természetes módon bocsát ki ionokat, ennek köszönhetően csillogást, hidratációt és antisztatikus hatást vált ki.