Időgép: szépségutazás Schoblocher Barbival, a Blahalouisiana énekesnőjével

2019. december 12.
Sorozatunkban ismert nőket ültetünk be képzeletbeli időgépünkbe, akik a tízéves villámtúra során kitérnek nagy szépségtanulságokra, beauty tabukra, de személyes sminkfavoritokra is.

Vannak határozott különbségek az életedben szépségápolást és a napi beauty rutint illetően a 10 évvel ezelőtti életviteledben és ma?

Tíz évvel ezelőtt nem igazán tudtam még, hogy mi a jó nekem. Sok-sok étrendet és praktikát kipróbáltam, mire rájöttem, hogy mi a megoldás. Ebben most tudatosabb vagyok, mint valaha, mert ez elengedhetetlen ahhoz, hogy maximális energiával tudjak jelen lenni a színpadon.

Az arcápolási rutinom annyiban változott, hogy most már sokkal jobban odafigyelek az alapos arctisztításra és hidratálásra. Amikor csak tehetem, nem viselek sminket és egyébként is törekszem a természetességre. A Chanel Aqua alapozóját már lassan 6 éve használom és imádom, az új kedvencem pedig a Hylamide Low-Molecular HA Booster Serum. A kedvenc arctisztítóm pedig a Kiehl’s Ultra Facial Cleanser.

Te mit látsz a 10 évvel ezelőtti és a mai kedvenc képeden?

Egy nagyon naiv, álmodozó kislány voltam, sok gondolattal, de nem tudtam mit kezdjek velük. Nem találtam a helyem. Folyton elégedetlen voltam a testemmel, és sokszor rosszul is éreztem magam a bőrömben. Most viszont nagyon jól érzem magam! Ez köszönhető a sokkal tudatosabb életvitelnek és annak, hogy nagyon jó emberek vesznek körül, akiktől nap, mint nap annyi pozitív energiát és támogatást kapok, hogy nagyon magabiztosnak és boldognak érzem magam. Mindig is ösztönlény voltam, és míg ez régebben gát volt, most hagyom, hogy vezessen.

Neked hol a határ a fiatalság megtartásáért folytatott „küzdelemben”?

Édesanyukámtól rengeteg nevetőráncot örököltem, úgyhogy nekem már most bőven van. Én szeretem azokat a nőket, akiknek látszik az arcán az idő, és még inkább szeretem, ha valaki ezt büszkén viseli. Mivel nekem a hangom mellett az arcom is munkaeszközöm, ezért próbálok odafigyelni, hogy a lehető legjobban óvjam, és néha eljárok olyan alapkezelésekre, amik ezt segítik, de soha nem csináltatnék ráncfelvarrást vagy feltöltést, ami a mimikámat befolyásolhatná.

A fiatalságkultusz nem könnyíti meg a nők hozzáállását az idő múlásához. Volt valaha példaképed, aki pozitív példaként lebegett a szemed előtt az öregedést illetően?

Anyukám, a nagynéném és a nagymamáim mind gyönyörűek, nem sminkelnek, vannak ráncaik és nagyon is jól áll nekik! Szerintem mindegy, hány éves valaki, ha vidámság és szeretet árad a szemeiből.

Mit üzennél a 10 évvel ezelőtti önmagadnak?

Türelem! Sosem szerettem igazán kamasznak lenni, ezért mindig elvágyódtam és nem éltem meg eléggé, pedig az is egy szép időszak volt.

Barbi mostani fotóját Sivák Zsófia készítette.