Időgép: szépségutazás Vizin Viktória operaénekesnővel

2019. november 28.
Sorozatunkban ismert nőket ültetünk be képzeletbeli időgépünkbe, akik a tízéves villámtúra során kitérnek nagy szépségtanulságokra, beauty tabukra, de személyes sminkfavoritokra is.

 

Vannak határozott különbségek az életedben szépségápolást és a napi beauty rutint illetően a 10 évvel ezelőtti életviteledben és ma?

Alapvetően dinamikusan élem az életem, ebben nincsen lényeges változás. Ha a tükörbe nézek mindig a saját gyermeki tekintetemet keresem. Akkor van baj és több teendő önmagammal, ha ezt a tekintetet nem találom meg.
Az arcápolás terén semmi sem változott, csak a krémek, kezelések korszerűsödtek. Maria Galland termékeket használok. Huszonéves koromtól 24 karátos arany kezeléseket csináltatok, ehhez társult közben a gyémánt szérum. Szeretem kényeztetni magam, ha idom engedi heti egyszer elmegyek egy arcmasszázsra. Érdekes, hogy régen nem szerettem a rúzst, most tele vagyok vadabbnál vadabb színekkel. 10 éve használtam parfümöt: Dior J’adore, Gucci Envy. Ma semmi természetelleneset nem használok. Az arcápolásnál is azért Maria Galland a kedvenc nálam, mert tiszta illata van, nincs hozzáadott illat.

És sport téren?

Mindig sportoltam. Ebben vannak változások. 10 éve még nem ismertem a jógát, illetve merészen állítottam, hogy soha nem fogok futni. Ez azóta megváltozott. 8 éve volt egy komoly csípő ízületi gyulladásom és semmi nem segített rajtam, csak a rendszeres jóga. Azóta semmi bajom. A futás pedig a közeli arborétumban talált újra rám, amikor 3 éve a gyerekekkel fogócskázni kezdtem a hepehupás terepen és rájöttem, hogy én még mindig tudok futni. (Középiskolában versenyeztem.) 10 éve nem éreztem, hogy szükségem lenne vigyázni az alakomra. Most keményen edzek és fegyelmezetten táplálkozom.

Te mit látsz a 10 évvel ezelőtti és a mai kedvenc képeden?

A tűz, a vívóerő ugyanaz. A cél még más, de azokat már elértem. A mostani képen egy olyan énem néz vissza, aki pontosan tudja, hogy mit miért tesz, mi fog történni, mit akar. Nem lehet kimozdítani a belső nyugalmából. A két énem (10 évvel ezelőtti és mostani) közös pontja: önazonos vagyok akkor és most.

Neked hol a határ a fiatalság megtartásáért folytatott „küzdelemben”?

Nem tudom, hogy létezik-e határ. Talán inkább az ízlésem szabhat határokat egyes beavatkozásoknál. Korrekciós műtétek: szemhéj korrekció, lézeres szem műtét a szemüvegesség megakadályozására, hyaluron injekciók a mimikai ráncba néha. Ezeket mérsékelten elfogadom. Nem a stílusom viszont a szájfeltöltés, a kozmetikai tetoválás vagy az extrém arcfelvarrás, amikor eltűnik egy ember élete a ráncok hiányában. A mikrótűs kozmetikai kezelést hatékonynak tartom, de nem viszem túlzásba. A múlt évben például nem tartottam rá igényt. Hajápolás viszont extra fontos. Hintenberger Máté stylist mesterfodrász festi itthon a hajamat, az én az általa használt Kevin Murphy termékeket használom.
10 éve nem érdekelt még a wellnessezés, úri huncutságnak tartottam, hiszen én bárhova megyek a hotelben ezek a szolgáltatások megtalálhatók. Viszont ebben az évben fokozottan érdeklődőm a különböző fürdők wellness központok iránt. Teljesen kikapcsol, lelassít, nyugtat.

A fiatalságkultusz nem könnyíti meg a nők hozzáállását az idő múlásához. Volt valaha példaképed, aki pozitív példaként lebegett a szemed előtt az öregedést illetően?

Nincs jobb és nagyobb példaképem édesanyámnál. Egyetlen beavatkozás nélkül nagyon szép és fiatalos a bőre. Mindig adott magára és azt hiszem, az ő titka is a friss, dinamikus lendület. Ha valaki fiatal marad belül annak az arcán, a tekintetén keresztül kisugárzik a frissesség.

Mit üzennél a 10 évvel ezelőtti önmagadnak?

Hogy megcsináltuk! Azt, hogy „Te még nem tudod, mert a mérföldkő hozzád képest 2 év múlva jön el, de érdemes volt mindent darabokra boncolni, hogy az egészet egy tökéletes egységben összerakhasd. Teljes harmónia, kiegyensúlyozottság, boldogság, kreativitás vár rád! Ne csináld másképp, mindent bele: hajrá!”