Best of bathroom #5: prémium arcápoló kedvencek

2020. február 06.
Best of bathroom sorozatunkban a szépségvilág termékeinek legjavát fölözi le nektek online szépségszerkesztőnk, Sütő Emese Franciska saját tapasztalatai alapján. Csupa olyan - új, és már bemutatkozott – szépségzseni kerül itt a polcokra, amelyet tényleg jó szívvel ajánlunk.


La Prairie Skin Caviar Luxe Cream

A La Prairie az egyik leghíresebb a legdrágább arcápolási márkák között, nem véletlenül. Van, aki azt mondja jobb, mint a botox, köszönhetően a tudományos alapokon fekvő formulának, veterán rajongók szerint pedig akár több évtizedet „meg lehet spórolni” vele ráncok terén. A svájci márka ennek megfelelően magasra szabja az árait is. Angelina Jolie, Christina Hendricks, Helena Christensen és Victoria Beckham csak néhány híresség, akik a rajongók között sorakoznak fel. Én a 20-as éveimben használtam először La Prairie krémet (karácsonyra kaptam ajándékba az akkori páromtól, miután hallotta, hogy cikket írtam a márkáról.), egy fiatalabb bőrtípusra szánt család termékeit. Igaz, akkor még nem volt akkora wow-élmény, de a 30-as éveimben az első Skin Caviar Luxe krém már nagy találkozás volt számomra.
Nem túl zsíros, mégis kifejezetten gazdag a textúrája, mindehhez pedig olyan visszafogott, elegáns illat társul, hogy szinte kötelezőnek érzem a selyemköntös viseletét, amikor felviszem. Estére és reggelre is használom, és zongorázni lehet a különbséget felvitel után. Azonnal puhít és tényleg selymesít. Száraz arcbőr esetén sem fogunk mellé vele, márpedig az enyém nem egyszerű eset. Picit olyan, mint egy kozmetikai kezelés után… Igaz, ehhez érdemes előtte, vagy legalább néha egy-egy kémiai hámlasztót is feltenni… Az ára tényleg nem hétköznapi, de fontos, hogy ehhez képest a tudása sem. Luxus (vagy nevezzük high-endnek) kategóriában mindenképp olyan krém, amely nem okoz csalódást, inkább függést. Még egy fontos dolog, kifejezetten sokáig kitart!
50 ml 141 500 Ft

Shiseido Waso Clear Mega-Hydrating arcápoló

A Shiseidónak nagy rajongója vagyok. Imádom a kreatívjaikat, a színvilágot, a kommunikációjukat, és természetesen számos terméküket is. A japán márkától a napozótermékeket szeretem a leginkább, illetve az újhullámos, habállagú pirosítóikat. Krémek terén az első találkozásunk kevésbé volt szerencsés, az egyik szuperszérumjuktól kipattogzott az egyébként extra érzékeny bőröm. Mivel van némi tapasztalatom ebben, tudtam, hogy érdemes még próbálkoznom.
Itt már nem ész nélkül, hanem célirányosan a Waso nevű termékünkre mentem rá, amely intenzív hidratálást ígér az extra száraz bőrnek. Az állaga elsőre meglepő, amolyan vizes, géles, így felkészültem arra, hogy nem fogom szeretni. Óriásit tévedtem.
Azonnal beitta az arcbőröm, de mégsem kért többet, nincs ragacsos utóérzet. Nagyon szépen táplál, puhít és frissít, egy igazi áldás a feszülő bőrnek. És ami nálam ritka, nem érzem úgy, hogy még egy réteget kívánna. Egészen visszafogott kijelentés, hogy rajongója lettem. Nem is értem, hogy néhány oldalon miért nem értékelik jobban a vásárlói visszajelzésekben én biztosan újra megveszem. Ár-érték arányban verhetetlen.
15 200 Ft

Advanced Génifique fiatalságaktiváló szérum

A prémium márka nálam ott van a top 10-ben, nagyon szeretem nemcsak azt, amit tudásban képviselnek, hanem azt is, hogy tényleg kivétel nélkül minden korosztályra egyformán figyelnek. Napi szérum terén az egyik legjobb választás prémium kategóriában. Hialuronsavat és probiotikus részecskéket tartalmaz, de ami a lényeg, hogy ha rendszeresen használjuk, tényleg gyönyörű bőrtónust eredményez.
Maga a szérum kifejezetten könnyű, azonnal beszívódik, és nemcsak az apró, hanem az erősebb ráncoknak is “nekimegy”.
Külön pirospont jár azért, hogy a száraz, vegyes, normál és zsíros bőr esetén is be lehet vetni, én reggel és este is használtam. Meg is volt az eredménye. Ha kitartóan használjuk, tényleg látványosan fokozza az arcunk ragyogását, tompítja a ráncokat. Sima, telt hatású lesz tőle a bőr, nekem nagyon szépen működött arcápoló, vagy fényvédő alá is. Ha a minőségi, prémiumkategóriában keresgélünk, abszolút befutó!
Ajánlott fogyasztói ár: 50 ml 34 500 Ft