Bemutatjuk az Oscar-gála legszebb sminkjeit

2020. február 10.
Egy biztos, a hollywoodi sztárok nem tegnap este akarták megváltani a világot impozáns frizurákkal, és extrém, sok kreatív csavart felsorakoztató sminkekkel. Ettől függetlenül ez volt az egyik legkiemelkedőbb Oscar-év letisztult, klasszikus sminkek és frizurák terén.

Idén a fenntarthatóság volt a 91. Oscar- gála hívószava, amit úgy tűnik, a hírességek is igyekeztek nem háttérbe szorítani drámai sminkekkel, impozáns frizurákkal. Ahogyan az estélyik terén is a fekete, a fehér, és a kellemes arany, illetve nude tónusok határozták meg a sztárok ruhaválasztását, úgy a sminkek terén is a gyönyörű kivitelezésen, szép tónusokon volt a hangsúly az őrült, hiperkreatív megoldások helyett.

Frizurák közt láthattunk számos „minden faxni nélküli” laza, félhosszú (Natalie Portman), vagy éppen hosszabb bobot, ki-kikacsintott néhány Old-Hollywoodot idéző, szorosan összefogott, felül ízlésesen ondolált konty, de extrémitás terén legfeljebb a német Zazie Beetz loknijai emelkedtek ki – szó szerint. (Igaz, szemhangsúlyos sminkjéből dús frufruja miatt nem sokat láthattunk.)


A kétsoros szempillafüggöny mögé rejtőző Lucy Boyton bár platina bobjával nem ment volna ekkorát, a választékánál rögzített gyöngyökkel igyekezett hasonló magasságokba törni!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

LUCY ❤️ BOYNTON X OSCARS 2020 Styling: @leithclark Makeup: @missjobaker #jennychohair #lucyboynton @chanelofficial #oscars2020 @sisleyparisofficial @hairrituelbysisley #sisleyparis #sisleyredcarpet

Jenny Cho (@jennychohair) által megosztott bejegyzés, Febr 9., 2020, időpont: 9:29 (PST időzóna szerint)

Sokan – Billie Eilish, Laura Dern – szinte láthatatlan sminkkel érkeztek, de itt is biztosak lehetünk benne, hogy a mestersminkesek 1-2 komoly munkaórát fektettek a természetesnek ható végeredménybe.

Na, de csapjunk a lovak közé, és lássuk, melyik volt a 3 kedvenc Oscar-lookunk idén, és miért.

Saoirse Ronan

Elsőre talán nem tűnik ki a sminkje a tömegből, de közelebbről nézve igenis van benne fantázia. Itt aztán nem kockáztattak az alapanyag felvitelével, a színek-árnyalatok hadával, de mégis van benne némi játékosság, és sokszínűség hála a pajkos tusvonalnak (a hollywoodi gálákon többnyire drámai verziókat láthatunk, idén ezt Olivia Wilde pipálta ki) és az enyhén narancsos ajkak valamint az egészen halvány mályvaszínű szemhéjfesték kettősének. A cuki frufruval, több dekányi gyémánttal és hosszú pillákkal megbolondítva egészen tavaszias, üde viselet.

Margot Robbie

Az ausztrál színésznő idén a „visszafogott szirén” vonalra ment rá, a dekoltázsát díszítő bross mellett csak a vibráló rúzsa ugrott ki. Bombabiztos, mégis áttetsző rétegben felvitt alapozás, enyhe szemkörnyéki satír, íves szemöldök, visszafogott pillák engedték színpadra a csábító, tüzes narancs rúzst. Azért a féloldalra fésült, old-glamour tincsekben leomló frizura is megért egy misét. Az már csak hab a tortán, hogy a lenövéseket lassan már megszokott, de mégis meglepő könnyedséggel kezelő Robbie az Oscar-gála kedvéért sem tért be egy alapos tőfestésre. Egyszerűen tökéletes: hatásos, de erőlködésmentes look.

Penelopé Cruz

A spanyol színésznő egészen más pályán indult sminktéren. Az egyik leginkább komplex, alkalmi sminket (igaz, Cynthia Erivo és Ava Duvernay sem panaszkodhatnak) produkálta a sztársminkese, Hung Vanngo, aki egyébként büszkén posztolta is az eredményt Instagram-oldalán. A soklépcsős hidratálás után fényes, áttetsző alapot vitt fel, spray-jel fixálva, majd a bronz összes árnyalatát ütköztetve készítette el az est legszebb Smokey Eye sminkjét, csodaszép krémes rúzzsal párosítva.

Fotó: Getty Images