Melyik a 7 legfontosabb sminkecset?

2020. január 30.
El vagy veszve a sminkecsetek tengerében, de szeretnél néhány hasznos, időtálló alapdarabot? Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója ezen a héten az ecsetek világába vezet be bennünket.

A Youtube-os smink tutorialok korát élve olyan mennyiségű információ lett elérhető a sminkeléssel kapcsolatban, ami még a szakmabeliek körében is nehezen szűrhető és befogadható. Ezeknek a videóknak mégis sokat köszönhetünk.


Többek között azt, hogy egyre többeknek hozta meg a kedvét a sminkeléshez úgy, hogy olyan anyagok, eszközök kerültek a köztudatba, amikkel otthon sokkal precízebben, szebben és nem utolsó sorban higiénikusabban tudnak applikálni. Hogy könnyebben kiigazodjatok a nagy zajban és hasznos legyen a vásárlás, íme, egy „must have” lista, ami azt a 7 ecsetet tartalmazza, amiket mi az NSM-ben a legfontosabbnak tartunk a sminkeléshez:

Arc ecsetek:


1. Alapozó ecset. Ez egy úgynevezett korong-ecset, ami kétféle szőrből áll. Az alsó fekete rész a tartást adja, a felső fehér szintetikus rész felelős a folyékony állagú alapozó egyenletes, de könnyed, levegős felviteléért. Szappanos vízzel is lehet tisztítani.

2. Haránt nyesett pirosító ecset. Ezt az ecsetet nemcsak pirosításra, púderezésére, hanem az arc árnyékolására is kiválóan lehet használni. Az állaga közepesen puha, a szabása csodásan követi a járomcsont vonalát.

3. Lapos fejű korrektor ecset. Ennek az ecsetnek a merevsége tökéletesen működik a korrektor vastag textúrájával. Magas fedést lehet vele létrehozni, ahol bőrhibát kell eltüntetni. Száj körül kiválóan működik negatív kontúr festésére.

Szem ecsetek:


4. Pakoló ecset. Ez a legelterjedtebb szemhéjport felvivő ecset. A félkörszerű formája és közepes puhasága tökéletes az alapszín egyenletes felviteléhez.

5. Mélyítő-ív ecset. Az ecset hegyére kell felvenni a szemhéjpúdert, majd merőlegesen beleilleszteni a szemünk mélyítő ívébe. A félköríves mozgatással magától puhul el szép egyenletesen a festék.

6. Haránt nyesett vonalhúzó ecset. Ez az ecset a legkézenfekvőbb a tusvonal meghúzására. A metszése és a merev kiképzése biztos vonalvezetést eredményez. Kiváló a szemöldök porral történő kifestésére is, de sokan szeretnek szájat is festeni vele. Könnyen és foltmentesen tisztítható gyógyszertári sebbenzinnel.

7. Kúp-ecset. Az ecset pontban csúcsosodik, ezért remekül lehet vele a szempillák alatt és fölött is kicsi felületen satírozni. Füstös szemek elkészítéséhez elengedhetetlen.

Fotó: Jámbor Zsófia