Így válaszd ki az otthoni zsírbontó készüléked!

2020. február 17.
Az általunk problémásnak tartott területekről – hasról, csípőről, combról, fenékről - fogyni ma már otthoni zsírbontó gépekkel is lehetséges. Fontos azonban, hogy valóban a megfelelőt vegyük meg, különben könnyen meglepetések érhetnek.

A kavitációs zsírbontás egy 30 éves múltra visszatekintő, a kezelt terület visszahízás nélküli fogyását biztosító módszer, mely már 7 éve otthoni kavitációs zsírbontó gépként is elérhető, ezzel kényelmes, rugalmas fogyást biztosítva bárkinek. Az első generációs, otthoni kavitációs zsírbontó gépek sikere felbuzdította az olyan gyártókat is, akik nem rendelkeznek megfelelő kavitációs zsírbontó technológiával. Hogy honnan ismered fel ezeket a szerkezeteket? Elsősorban onnan, hogy viszonylag barátságos áron szerezhetők be – pár tízezer forintból -, egészen kicsik, tehát belesimulnak a kezedbe, és a kavitációs zsírbontás mellett gyakran még arcfiatalításra és megereszkedett bőr kezelésére is “alkalmasak”.

Könnyedén elcsábulhatunk, hiszen micsoda üzlet, hogy megvegyünk egy alig 20 ezer forintos készüléket, ami nemcsak kavitációs zsírbontásra – és ezáltal tartós fogyásra -, de az arc ráncainak kezelésére és még a megereszkedett bőr feszesítésére is jó. Érdemes azonban jól utánanézni bizonyos dolgoknak, mielőtt beruházol egy ilyen szerkezetbe, ugyanis egy rossz minőségű készülék megvásárlásával nemcsak a pénzedet költöd feleslegesen, de az egészségedet is veszélyezteted. Ezen készülékek esetében elfelejthetjük a szerviz lehetőségét, de sokszor még magyar használati útmutatót sem mellékelnek a gépek mellé. Valójában ezek a készülékek kavitációs zsírbontásra és ezzel együtt tartós fogyasztásra nem képesek. Ilyenkor érdemes belegondolni abba, hogy ezek a több milliós szalonkészülékek, amik otthoni kavitációs zsírbontó gépként is 130.000–150.000 Ft-ba kerülnek, egyszerűen nem szerezhetők be ilyen alacsony áron.

Reálisan végiggondolva érdemes szem előtt tartani azt a tényt, hogy egy olyan professzionális technológia, ami képes a bőrön át a bőr alsó részére hatva úgy lebontani a zsírt, hogy közben ne károsítson más szöveteket, alapvetően nagyobb méretű gépekbe van beleépítve. Mindenképpen gyanút kell, hogy ébresszen, ha ez hirtelen egy kisméretű, akár egy marokba fogható filléres eszközben is megtalálható. A kérdés tehát adott: mi a helyzet ezekkel a termékekkel? Mire jók? Hogy lehet az, hogy van egy otthoni kavitációs zsírbontó gép, ami 130.000 – 150.000 forintba kerül, míg bizonyos webshopban találhatsz akár 20.000 – 40.000-ért is és az még az arcodra is jó? Kinek higgy és hogy védheted meg magad az átveréstől? Mindenekelőtt lássuk, hogy egyáltalán mire jó egy saját, otthoni kavitációs zsírbontó – avagy, más megfogalmazásban, mire kell jónak lennie egy otthoni kavitációs zsírbontó gépnek.

Kavitációs zsírbontó gép: Ezt kell nyújtania

Egy saját kavitációs zsírbontó géppel otthonod kényelmében, biztonságosan szabadulhatsz meg a nem kívánt zsírpárnáktól egy adott területen – ami lehet a hasad, combod, feneked, hátad, csípőd, esetleg a felkarod is. A zsírpárnákat alkotó zsírsejtek pedig többé már nem fognak megdagadni, ugyanis biológiai felépítésüknél fogva újak nem jönnek létre.

Azt jó tudnod, hogy az ilyen gépek általában egy kezelőfejet működtetnek, aminek a végén található az ultrahangsugárzó fej. Amikor kezeled a testedet, te csak a kezelőfejet veszed a kezedbe, de az egy géphez kapcsolódik, ami az egészet irányítja. Az elért hatás tehát végleges és célzott lesz, és pontosan ezt is várhatod el tőle.

Mindenesetre amikor eldöntöd, hogy beruházol egy saját kavitációs zsírbontó gépbe, fontos, hogy jól átgondold, hol és mit vásárolsz. Ugyanis még akkor is csúnyán megjárhatod egészségügyileg, ha például egy rossz minőségű arckrémet veszel – hát még akkor, ha a termék, ami a tested szöveteibe avatkozik bele, nem megfelelő minőségű.

3 dolog, amire érdemes odafigyelned

Kavitációs zsírbontó gép vásárlásánál nagyon fontos, hogy tisztában legyél bizonyos paraméterekkel és tulajdonságokkal, amikkel a kavitációs zsírbontó gépednek mindenképpen rendelkeznie kellene. Nem beszélve arról, hogy nem csak magának az általad megvásárolandó eszköznek kell körültekintően utánanézni, de az azt forgalmazó cégnek is.

Az ultrahang frekvencia tartományának fontossága

Először is beszéljünk a kavitációs zsírbontó gép frekvencia tartományáról, ugyanis a minőségileg megkérdőjelezhető termékeket készítő gyártók gyakorlatilag bármilyen ultrahangos kütyüre ráaggathatják a kavitációs jelzőt. De nézzük, mi köze egyáltalán a kavitációs zsírbontásnak az ultrahanghoz.

A kavitációs zsírbontás másik neve az ultrahangos zsírbontás, ugyanis a kavitáció egy olyan fizikai jelenség, ami az ultrahangnak csak egy meghatározott frekvencia tartományában lehetséges. Ebben – és csak ebben – a tartományban képes az ultrahang a zsírsejtek megszüntetésére és a végleges fogyás elérésére. Így rendkívül fontos, hogy mielőtt még elolvasod egy termék leírását, megnézd ezt a műszaki jellemzők között, ugyanis egy kavitációs zsírbontó gép frekvencia tartománya csak és kizárólag 30 – 50 kHz között lehet. Amennyiben nem abban van, akkor az a gép nem képes kavitációra és ezáltal a zsírpárnák végleges eltüntetésére sem. Ez a frekvenciatartomány már a hallásodon kívül esik, de nem nagyon messze, így a tested csillapító hatásával akár hallhatóvá is tehető. Ha egy kavitációs gép ultrahang fejét az álladhoz nyomod, garantáltan sípoló rezgést hallasz a füleidben. Ha ezt nem tapasztalod akkor, a gép sokkal magasabb frekvencián üzemel, persze ha egyáltalán valóban ultrahangról van szó..

Hogy lehet ez?

Úgy, hogy az ultrahang egy nagyon széles tartományban működő technológia, ezért a különböző frekvencia tartományok különböző dolgokra képesek. Ezért lehetséges az, hogy ultrahanggal képesek vagyunk a test feltérképezésére (pl.: kismama ultrahang), de akár zsír bontására is. Ez azért van, mert bár mindkét esetben ultrahangot alkalmazunk, az ultrahangot más-más frekvencián használjuk.

Hogy megfelelően érzékeltessük annak fontosságát, hogy megfelelő frekvenciájú készüléket vásárolj, nézzük is meg, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre és azok mire is képesek, illetve, hogy azok mely testrészeidre alkalmazhatók.

300 – 1000 kHz között található az orvosi diagnosztikában alkalmazott ultrahang. Ez a frekvencia képes az emberi test feltérképezésére, így például az imént említett kismama vizsgálatok, vagy akár a szív ultrahang elvégzésére. Mielőtt a legközelebbi ultrahangos kivizsgáláson megkérnéd az orvost, hogy menjen át a babahájadon párszor ha lehet, sajnos az a helyzet, hogy ezen a frekvencián nem lehet beavatkozni a test folyamataiba, csak és kizárólag a test feltérképezésére szolgál. Ennek megfelelően a test bármely részén alkalmazható, a hason, de akár a mellkason is.
Összességében tehát ez a frekvencia arra alkalmas, hogy az orvos a testeden belül található szerveket, így a szívedet, vagy akár a fejlődő kisbabádat megvizsgálja.
A 300 kHz körüli ultrahang frekvencia képes a bőrfelület kezelésére, egészen pontosan a bőrön alkalmazott hatóanyagok 0,3 – 1 centiméterrel történő mélyebbre juttatására. Ennek megfelelően az arcon szokták alkalmazni, hogy a bőrbe vitt hatóanyagok mélyebbre tudjanak hatolni és ezáltal az arc frissebbnek tűnjön.
Összességében tehát ez a frekvencia pusztán arra alkalmas, hogy a szépségápolási szakemberek az arcod bőrére kent hatóanyagokat, krémeket, szérumokat mélyebbre tudják juttatni.

Az 500 kHz körüli ultrahang frekvencia az ultrahangos mélymasszázs, ami már 5 centiméter mélyen bejut a bőrbe, így remek narancsbőr elleni hatása van. Ezek a készülékek növelik a sejtek áteresztő képességét, így általában a narancsbőr elleni keringésfokozó hatóanyagok mélyebbre juttatására használják a hason, combon, fenéken.

Összességében tehát ez a frekvencia javítja a sejtanyagcserét, mérsékli a vizesedést. Képes keringésfokozó hatóanyagokat bejuttatni a mélyebb szövetekbe, így kiváló kiegészítése a narancsbőr elleni bőrfeszesítő kezeléseknek.

És itt jön a kavitációs zsírbontás: a 30 – 50 kHz közötti ultrahang frekvencia ugyanis létrehozza a kavitáció jelenségét, amikor is kis vákuumbuborékok jönnek létre a zsírsejtek között, melyek összeroppanva nemes egyszerűséggel elpusztítják a zsírsejteket, végleges fogyást eredményezve a kezelt területen. Őt kifejezetten a has, csípő, hát, comb, fenék, valamint a felkar területén lehet alkalmazni.
Összességében tehát ez a frekvencia az egyetlen frekvencia, amely képes a kavitációs zsírbontásra, és ezáltal a zsírsejtek eltüntetésére, azaz a végleges és célzott fogyás elérésére az általad kívánt területeken.

Amennyiben tehát egy készülék leírásában az szerepel, hogy egész testen lehet alkalmazni, továbbá nem 30 – 50 kHz között szerepel a frekvencia tartománya, úgy az valójában nem képes kavitációra, és ezáltal a végleges (vagy bármilyen) fogyás elérésére sem.

A kavitációs zsírbontó gép ára

Az ár is egy beszédes tényező a megvásárolandó készülékeknél. Csábító gondolat, hogy vagy olyan szerencsés, hogy kifogj egy szuper ajánlatot, ami 20.000 forintért elintézi Neked a makacs zsírpárnák eltüntetését, de gondolj bele! Egy kavitációs zsírbontó kezelés egy szépségszalon kavitációs zsírbontó gépével 10 – 19.000 Ft-ra tehető – és ez csak egyetlen kezelés, egyetlen testrészen.

És akkor még arról nem is ejtettünk szót, hogy sok készülék egyszerre több mindenre is “jó” – már ha a pénzkidobást jó dolognak feltételezzük. Az azonban ismételten gyanakvásra adhat okot, ha egy olyan készülékkel találkozunk, ami egyszerre képes az ultrahangos kavitációs zsírbontásra, valamint az arc ránctalanítására és a megereszkedett bőr feszesítésére is.

Ha egy készülék valóban képes kavitációs zsírbontásra, akkor messze kerüld el vele az arcodat, de még a nyakadat is. A kavitációnak is megvannak ugyanis az alkalmazási szabályai és helyei. A kavitációs ultrahangot a mell feletti területekre nem javasolják. A nyak kezelése például tilos kavitációs ultrahanggal kezelni, mivel a pajzsmirigy károsodását okozhatja. A toka kezelése szintén veszélyes lehet, mert ott nem a zsír, hanem a megereszkedett esetleg megvékonyodott bőr a fő probléma. A vékony bőr alatt nem a zsír a sok, márpedig a valódi kavitáció egy zsírréteget céloz.

A mellkas kezelése is kérdéses. Nem mindegy ugyanis, hogy például a mellkasfalon lévő zsírpárnáról vagy a mellről beszélünk. A mell kezelése ugyanis tilos. Férfiakon és nőkön is egyaránt. Ez a férfiakat érinti jobban, akik kicsit zsíros, esetleg megereszkedett mellüket szeretnék kezelni. Ott nem feltétlen csak zsír, de emlőmirigyek is lehetnek, amiket nem szabad ily módon kezelni.

A kavitációs zsírbontó gép mérete

A harmadik fontos szempont kavitációs zsírbontó gép vásárlása esetén, az az adott gép mérete. Az előző példából kiindulva, sok helyen lehet látni olyan, kézbe vehető készülékeket, melyek állításuk szerint vagy 3-féle dologra alkalmasak, és az egyikük például a kavitációs zsírbontás. Csakhogy képzeld el, milyen nagy egy szalonbeli kavitációs zsírbontó gép. Még az otthoni kavitációs zsírbontó gépek is egy focilabda nagyságának felelnek meg, ami bár jóval kényelmesebb, mégsem egy kézbe vehető készülék. Amennyiben tehát az általad látott készülék kicsi és kézbe vehető, egészen biztosan nem alkalmas a makacs zsírpárnák kavitációval történő megszüntetésére, ugyanis egy ekkora készülékben úgymond nem fér el az a műszaki tudás, ami ehhez szükséges.

És végül, de nem utolsósorban, hogy egészen biztosra menj a vásárlásnál, nézz utána annak, hogy milyen véleménnyel vannak az adott termékről – de ne csak az azt forgalmazó webshop honlapján. Mit gondolnak a termékről más oldalakon? A webshopok ugyanis gyakran álnéven képesek a saját terméküket felértékelni, ami máris a következő ponthoz visz minket…

Intő jelek

Biztosan hallottál már horror sztorikat weboldalakról, akik bezsebelték a gyanútlan online vásárló pénzét, majd soha nem küldték ki neki a csomagot, és a többi. Nos, ez igazán nem a vásárló hibája, ám némi odafigyeléssel bárki kiszúrhatja, ha egy adott webshop nem minőségi termékeket és szolgáltatást nyújt.

Nézzük is meg, hogy milyen esetekben nézz gyanakvással egy-egy webshopra:

  • Hatalmas akció van a terméken.
  •  A terméket nem találod meg sehol máshol a magyar neten.
  • Csak előrefizetési opció van, nem tudsz utólag fizetni a termékért.
  • A weboldal ÁSZF-e hiányos, nem egyértelmű, hogy milyen cég üzemelteti azt.
  • A webshopnak nem saját e-mail címe van, hanem például gmail-es.
  • Túl sok pozitív vélemény van a termékek alatt, kép nélkül vagy stockphoto oldalról leszedett képpel.

Fotó: Unsplash