Zsírbontás otthoni kütyükkel?

2019. augusztus 09.
Ma már nem kell feltétlenül fogyasztó és alakformáló szalonkezelésekben gondolkodnunk, ha gépi segítséggel szeretnénk formába lendülni. Megmutatjuk, hogyan dolgoznak, és miként is hatnak az ultrahangos zsírbontó készülékek legújabb generációjának tagjai.

Manapság már nem kell feltétlenül kés alá feküdnie vagy akár szalonkezelésekre bérletet váltania annak, aki gyorsan szabadulna narancsbőrétől vagy zsírpárnáitól. A nemkívánatos zsírsejtek ugyanis akár néhány ultrahangos kezeléssel is szépen orvosolhatók, sőt újabban ezt a műveletet akár otthon, saját kezűleg is elvégezhetjük.

A rendszeres sportolás hiányának, a helytelen táplálkozásnak és a kevés folyadékfogyasztásnak maradandó következményei lehetnek, és ez sajnos a legtöbb emberen meg is látszik. 10 nőből 9 biztosan a narancsbőrt, a túlsúlyt és a bőr kontúrvesztését nevezi meg az őt leginkább zavaró esztétikai problémaként.

Új reménysugár: ultrahangos zsírbontás

A közhiedelemmel ellentétben a narancsbőr nem csak idősebb és túlsúlyos hölgyeknél jelentkezik; nagyon sok vékony és fiatal nő – sőt manapság férfi is – szenved a jelenségtől. Egy viszonylag új eljárás, az ultrahangos zsírbontás (kavitáció) azonban reménysugár lehet azoknak, akik gyorsan és látványosan, ám sebészi beavatkozás nélkül szeretnének megszabadulni a problémától. Az eljárás során a zsírszöveteket egy kavitáció néven ismert fizikai jelenség során ultrahang rezgés segítségével elfolyósítják. A gondosan megválasztott frekvenciának megfelelően a károsodás kizárólag a zsírszövetekre korlátozódik, így más szövetek és szervek biztosan nem sérülnek. A kavitációt alakformáló és kozmetikai szalonokban néhány éve már alkalmazzák, ám egy-egy kúra általában komoly befektetés, főként, ha több körre is befizetnénk. Mindeközben az ultrahangos zsírbontó készülékek legújabb generációja már otthoni kezelésre is alkalmas, így – az alacsonyabb költségeknek köszönhetően – egyre szélesebb kör számára válik elérhetővé.

Hogyan működik?

A kavitációs alakformálás során a 30-50 KHz közötti frekvenciájú fókuszált ultrahanghullám gőzbuborékokat hoz létre a zsírsejtek közötti térben. Ezek a buborékok a zsírsejtek közelében található hőmérsékleti és nyomásviszonyok következtében hirtelen összeroskadnak, és vákuumot hoznak létre. A vákuum a zsírsejtekre szívó hatást fejt ki, így ezek a hirtelen nyomásváltozás következtében „felrobbannak”.

Ezt követően a zsírsejtekben tárolt zsír a nyirokáramba, illetve a májba kerül. Az említett frekvenciájú ultrahang hatására a kezelt terület felmelegszik, keringése fokozódik, ami segíti a törmelékek elszállítását.

A lebomlott zsír egyik része a májon keresztül az epén át a bélrendszerbe jut, másik része a vesén keresztül a vizelettel távozik. Ezt a folyamatot bő folyadékfogyasztással segíthetjük elő. A környező szövetekre áttevődött másodlagos meleghatásnak nemcsak a zsírtörmelék elszállításában van jelentős szerepe, hanem tonizálja is a kötőszöveti rostokat, amely feszesebb tartást eredményez.

Kinek ajánlott?

Ez az eljárás a normál testalkatú, illetve az enyhén túlsúlyos emberek számára ideális, akik célzottan szeretnének az egyes testtájakról fogyni, és önmagában sem a diéta, sem pedig a mozgás nem hozta meg számukra a kívánt eredményt. Az ultrahangos alakformálás elsődleges célterületei a hát, has, csípő, fenék, comb, illetve felkar területén felhalmozódott lokális zsírréteg.

Az ultrahangos alakformálás hatására a test kontúrja gyorsan változtatható. Ugyanakkor azt is tudnunk kell, hogy az ultrahangos zsírbontás hatása a kezelt területre korlátozódik, így nem helyettesíthetjük vele a rendszeres testmozgást, a helyes táplálkozást, és semmilyen fogyókúrát sem.

Ultrahangos zsírbontó géppel nagyon hatásos narancsbőr-kezelés is végezhető. A nők 90%-a szenved a narancsbőrtől (köztük fiatal lányok is), és még a rendszeres sport vagy a diéta sem véd meg feltétlenül a kialakulásától.

„Zsírleszívás” kés nélkül

Az ultrahangos zsírbontás hatékonysága abban rejlik, hogy a sebészeti zsírleszíváshoz hasonlóan tartós eredményt érhetünk el segítségével. Míg más alakformáló módszerekkel (pl. fogyókúra, diéta) csupán a zsírsejtek méretét csökkentjük, a kavitációs zsírbontás végleg képes ezeket eltüntetni. Az elpusztult zsírsejtek helyére nem kerülnek újak, a zsírsejtek ugyanis nem osztódnak, csak méretük növekszik, vagy csökken életünk folyamán.

Az ultrahangos alakformáló előnye a sebészeti zsírleszíváshoz képest, hogy azonos eredmény elérése mellett szövődmények nem alakulnak ki, és szinte bárkinél alkalmazható. További előnyt jelent, hogy a kezelés teljesen fájdalommentes, és időtartama alatt nem kell változtatni a napi rutinunkon, hisz nem okoz bőrelváltozásokat. Általában már az első kezelést követően érzékelhető, de az igazi eredmény 6-8 kezelést követően kezd láthatóvá válni. A szükséges kezelési szám azonban egyéntől és a kezelt terület helyétől is függ.

Fotó: Unsplash

Forrás: Vitaminsziget