A legnépszerűbb arctisztítók

2020. február 18.
A tisztítás az egyik legfontosabb alappillér a bőrápolásban, amelyre a modern kor számtalan gyengéd és hatékony megoldást kínál. Lássuk, melyik az igazán nekünk való!

A napi egy- vagy kétszeri alapos arctisztítás elengedhetetlen lépés azoknak, akik tényleg a legtöbbet szeretnék kihozni bőrük szépségéből. Hiába szerelkezünk fel a legdrágább és legtöbbet ígérő anti-aging, vagy éppen ragyogást adó krémekkel, ha az arcbőrünk nem áll készen a legtisztább, legfrissebb formájában a jótékony összetevők befogadására… Most az aktuális arctisztító kedvencek közül mutatunk be néhányat a klasszikusoktól kezdve a praktikus megoldásokig, amelyek között minden bőrtípus megtalálhatja az igazán neki valót. A lényeg, hogy minél gyengédebb legyen, és soha ne hagyjon maga után ragacsos, esetleg száraz, feszülő bőrérzetet. A legtöbb formulából külön bőrtípusokra bontva kínálják termékeiket a gyártók, így akár a zsíros, száraz, vagy éppen a vegyes bőrrel rendelkezők is megtalálhatják a nekik megfelelőt.

Praktikus és gyors – arclemosó kendők
Azoknak ideális, akik gyors megoldást szeretnének, nincs idejük vagy kedvük különböző formulákkal, vizes leöblítéssel pepecselni. Utazáshoz egyszerűen zseniális megoldás, praktikus és hatásos, de fontos, hogy a tisztítást finoman végezzük – a bőr dörzsölése nélkül. A puha, arctisztítóval átitatott kendők szépen eltávolítják a sminket, miközben több verzió még táplálást is ígér a tisztítás mellett. Ma már minden bőrtípusra, sokféle problémára választhatunk arclemosó kendőt.

Habzó kedvencek – habzó arclemosó
Ennek a formulának kifejezetten stabil rajongótábora van, nem véletlenül. A krémes, dúsan habzó állag sokak számára egyet jelent a tökéletes tisztítással, pedig a tisztítás nem a hab mennyiségétől függ… Ennek ellenére sokunk a kényeztető állaga miatt szereti. Leginkább az olajos, vegyes bőrre jó választás, és ha habzás téren a mérsékelt vonalat preferáljuk, ma már könnyű habzást ígérő arc- és sminklemosó krémeket is választhatunk.

Olajos nagytisztítás – olaj alapú arclemosók
Az utóbbi évek egyik nagy slágere, nem véletlenül. Ha komoly sminkréteggel, makacs, tartós, netán vízálló make-uppal kell megbirkóznia az arclemosónknak, jobban teszi, ha fel tud mutatni egy kis olajat az összetevők között. Zöld fronton sokan a tisztán organikus növényi olajokat (mandula, argán, olíva vagy akár jojoba) használják lemosáshoz, de ma már remek olajos formulákhoz is nyúlhatunk az azonnali alapos sminklemosásért, amelynek egyik nagy előnye, hogy az arcbőrt puhává és rugalmassá varázsolja.

Frissítő gél – gél állagú lemosók
Viszonylag ritkább választás, de nagyon is indokolt annak, aki erre szavaz. Hűvösebb érzet, könnyű állag, és mégis hidratált, tiszta bőrérzet. Leginkább azok nyúlnak utána, akik úgy szeretnék eltávolítani a sminkjüket, hogy pattanásos, kombinált vagy zsíros bőrüket a frissesség érzésével kényeztetik. Egy jó kis géles textúra nemcsak precízen tisztít, de táplálja, frissíti is a bőrt.

Micellás nagyágyú – Micellás lemosók
Már több mint 15 éve annak, hogy megszületett a szépségipar gyors és hatékony tisztítómestere. A micellás víz a nevét fő összetevőjéről, a micelláról kapta, amely hatékonyan segít a szennyeződések, felesleges faggyú és smink eltávolításában, mindezt úgy, hogy nem szárítja a bőrt. Egy mozdulattal, víz, dörzsölés és irritáció nélkül tisztítja meg a bőrt. A micellás vizes arclemosóknál nincs több lépés, gyors és alapos megoldás, bármilyen bőrtípus számára megfelelő.

Márciusi lapszámunk már megjelent!


Fotó: Unspalsh, Getty Images