Nagyot szólnak idén az olajos arctisztítók

2019. augusztus 30.
A micellás arctisztító vizek és a habzó krémlemosók királysága hosszú évek óta tart, de érdemes megismerkednünk a viszonylag friss kedvencnek számító, kényeztető olajokkal dúsított arclemosókkal is.

A krémtisztítók, a micellás vizek és az arclemosó tejek erejét senki sem vitatja, valahogy mégis egyre több figyelem irányul olajos kollégáikra, mind fogyasztói, mind pedig a gyártói oldalról.

A siker titka a hatékonyságban rejlik, és abban, hogy az olajos formulák tényleg csodaszépen eltávolítják a sminket, és a bőrfelszíni szennyeződéseket, ráadásul a legmakacsabb, tartós szempillaspirállal is megbirkóznak. A szépségmítoszokkal ellentétben a zsíros bőrön is kiválóan teljesítenek, éppen hogy hatékonyan eltávolítják a bőrükön lévő szennyedződéseket és a felesleges olajat. A feljövőben lévő olajos arctisztítókat többnyire egy kis vízzel kell alkalmaznunk a bőrünkön, majd átdolgozva vele az arcunkat, már szinte „tejszerű” állagban moshatjuk le az eltávolított szennyeződésekkel együtt. Az arctisztító balzsamokhoz hasonlóan akár egy kétlépéses arctisztítás első elemeként is bevethetjük. Az eredmény pedig? Puha és tiszta bőrfelszín. Következzen három izgalmas olajos arctisztító!

Luxus arctisztító levédett formulával

A La Mer Cleansing Oil méregtelenítő tisztítója értékes tengeri olajokat tartalmaz. Ha vizet adunk hozzá azonnal tejszerű folyadékká alakul, nagyon szépen, alaposan eltávolítva a szem- és az arcsminkünket, gyengéd textúrájával pedig gyengéden tisztítja a bőrünket arcmosáskor. Bónuszként a benne található Miracle Broth formula a bőrt értékes tápanyagokkal látja el, hidratálja és energizálja. Igazi okos és sokoldalú szereplő az olajos tisztítók között, mégpedig a luxus kategóriából.

34 800 Ft

A természet erejével

A The Body Shop Oils of Life kollekciójának tagja ez az olajos-géles arctisztító. Intenzív revitalizálst ígérnek a család tagjai, mégpedig a magolajak erejével, és nincs ez másként a Oils of Life Oil in gel Cleanser esetében sem. Különleges textúrájával először könnyedén, olajszerűen érintkezik a bőrrel, majd vízzel keveredve fehér, krémes állagú lesz. A formulának egyébként több, mint 30%-a tiszta olajokból áll, ez pedig az eredményen is látszik… A bőrnek hatékony és kényeztető tisztításban van része, mely után simábbnak érződik és ragyogóbbnak tűnik .

5390 Ft

Magyar vonatkozású márka Koreából

Az Erborian történetét már bemutattuk korábban a Marie Claire weboldalán, most pedig egy különleges olajos lemosóját mutatjuk a meg a márkának. A koreai gyógynövényekből „dolgozó” brand (amelynek egyik alapítója a magyar származású üzletasszony, Berényi Katalin) Solid Cleansing Oil nevet viselő terméke lényegében egy olyan formula, amely használat közben és a meleg víz hatására olajjá változik, így segít eltávolítani a szennyeződéseket. Amikor pedig vízzel kezdjük leöblíteni, újra selymes tejjé változik. A folyamat eredménye a tökéletesen tiszta arcbőr, amelyen a 7 gyógynövény keverékéből készülő Erborian Arctisztító Solid Oil ráadásként védőréteget is képez.

10 990 Ft

Fotók: Profimedia, Marie Claire Archív