Olvadó maszkok a zavaró ráncok és a bőrelváltozások ellen

2020. február 26.
Van két testtájunk, amelyek ápolása eddig nehézségbe ütközött, de úgy tűnik, hogy megszületett rájuk a megoldás. A maszkokat eddig leginkább az arcunkon használtuk, de vannak meglepetések e téren, ígéri Varga Erika holisztikus bőrterapeuta, a marieclaire.hu szépségbloggere.

A legjobb megelőzés az ápolás

A mozgató izmokkal ellentétben a nyakizmok sokkal gyengébbek, idő előtt elvesztik rugalmasságukat, és a bőr is hamarabb öregszik, megereszkedik. Az okostelefonok használata miatt folyamatosan lógatjuk a fejünket, így már fiatalon „megágyazunk” a ráncoknak. Eleinte csak finom vonalak jelennek meg, de ezek aztán mélyebbé és vastagabbá válnak. Ha tükörbe nézve olyan ráncokat látunk, amik mélyülnek és vastagodnak, pánikba esünk. De mit tehetünk ellenük?

Korrigálhatjuk a helytelen testtartásunkat, és rendszeresen nyújthatjuk a fáradt nyaki izmokat. Megoldás lehet, ha hidratáljuk és ápoljuk a bőrt. Ezt segítették eddig a nyakra helyezhető maszkok, amelyek sokszor okoztak kényelmetlenséget, mert csöpögött belőlük a folyékony hatóanyag. Ám most úgy tűnik, megvan a kényelmes és vegytiszta megoldás a hidrogél maszk formájában. Ez egy erősen koncentrált esszencia, ami testhőmérsékleten megolvad, és a hatóanyagok így mélyen a bőrbe jutnak. Ha felszívódtak, csak egy pamutmaszk marad vissza, amit egyszerűen eltávolíthatunk a bőrről. A kellemes használat lehetővé teszi, hogy akár éjszakára is felhelyezzük. A természetes eredetű kollagén és a hidratáló anyagok hozzájárulnak a nyaki bőrgát megerősítéséhez, fokozzák a hidratáltságot és javítják a rugalmasságot. Az érzékeny nyaki bőrt így nem károsítják mesterséges aromák és összetevők, úgyhogy én bennfentesként is alig várom, hogy kipróbáljam!

Rejtett gondjaink, azaz beszéljünk az ülő életmódról

A modern ember általában a nap több mint felében ül. Ha hosszú ideig ülünk, a csípőnk kinyomódik, és a szövetek ellapulnak, ami befolyásolja a teljes test vérkeringését. Ezért gyakorivá válnak a lábdagadások, érproblémák.

A popsink bőre vékony, kevés faggyúmiriggyel rendelkezik, ezért könnyen kiszárad és pigmentálódik, megreped rajta a bőr és a cellulit is elhatalmasodik rajta. De van megoldás, és persze ez is maszk formájában érkezik.

Ha tovább szeretnél olvasni a narancsbőr elleni küzdelemről Varga Erikától!

Az elasztikus anyagú „popsimaszk” esszenciákkal és hidratáló anyagokkal van átitatva. Domború víztartályok vannak benne, amik megbízhatóan szolgáltatják a nedvességet, hogy a bőr puha és hidratált legyen. Van egy rugalmas vízálló rétege, ami lezárja a külső levegőt, így védi a maszkot a kiszáradástól, illetve felhelyezve óvja a fehérneműt is az átnedvesedéstől. Mivel melegítő alapanyagokat tartalmaz, átmelegíti a sérült popsit és csípőt. Rugalmasságot javító kollagén-kivonatokat is tartalmaz, amik javítják a fáradt bőr feszességét az egész napos ülőmunka után, vagy akár közben is. Mivel felhelyezve nem deformálnak, akár napközben is kiszaladhatunk a mosdóba egy gyors „popsimaszkolásra”…

Ha tovább szeretnél olvasni a popsimaszkokról!

Fotó: Getty Images