A legszebb kék sminkinspirációk, amiket otthon is kipróbálhatsz

2020. március 26.
„Ki gondolta volna, hogy az év színe lelki támasz lehet egy karanténba zárt világnak?” – veti felPáll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője a 2020-ban az év színének választott klasszikus kékről, amelyhez rögtön csodaszép kék sminkinspirációkat is ajánl.

„Az alkonyati égbolthoz hasonló Classic Blue visszaadja azt a bizalmat, hitet, állandóságot és védelmet, amelyre mindannyiunknak szüksége van ahhoz, hogy erős alapokra építkezhessünk az új évtizedben” – írja róla a Pantone.

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Grubits Patrícia, smink/styling: Szamharazde Szofikó, haj: Lencsés Dóra

Ma, amikor a kialakult helyzetben óhatatlanul napi szinten az életről és a jövőről gondolkodunk, a kék szín szemlélgetése és használata szinte észrevétlenül segít nekünk elmélyülni és megnyugodni. Ma már a színek pszichológiai hatását senki nem vitatja. A kék a biztonságot, a bölcsességet, a szabadságot, a nyugalmat, az igazságot és a reményt szimbolizálja, illetve aktiválja is bennünk. Gondoljunk csak arra az érzésre, amikor pirkadatkor felnézünk az égre, vagy elmerengünk az óceán végeláthatatlan hullámaiban. Ezekben a pillanatokban annyira nyilvánvaló, hogy a világ mennyi mélyről jövő szépséget rejt magában, és így bennünk is.

Olvastad már?

Sminkeskéntmindig nagyon izgatott a kék szín sokfélesége. A piros és a sárga mellett a kék a harmadik alapszín. Más egyéb színből ki nem keverhető, de két társa segítségével minden egyéb szín belőlük származik. Hőérzete hideg, de a színkeverés végeláthatatlan kombinációinak köszönhetően sokféle kékből választhatunk. Így mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbb tónust.

Arcunkon rendkívül látványos, hiszen a bőrünk nem tartalmazza, így jól kiemelkedik belőle, ha viseljük. Ezért nem a natúr, hanem inkább, a látványos alkalmi vagy divatsminkeknél szoktuk alkalmazni. Nagyon izgalmas barna szemre festeni, ha viszont kék szemre használjuk, érdemes a szemszíntől eltérő tónusát választani.

Íme, néhány csodás példa az NSM végzőseink vizsgasminkjeiből, amikből inspirálódhattok:

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Pallos Annamária, smink/styling: Mácsai Loretta, haj: Lencsés Dóra

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Grubits Patrícia, smink/styling: Szamharazde Szofikó, haj: Lencsés Dóra

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Borcsuk Emília – Face Model Management, smink/styling: Fülöp Kincső, haj: Lencsés Dóra

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Rózsa Rebeka, smink/styling: Köves Kitty, haj: Lencsés Dóra

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Huszár Dóri – Attractive Models, smink/styling: Nyitrai Edina, haj: Lencsés Dóra

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Borúzs Csenge – Icon Model Management Hungary, smink/styling: Kovács Eszter, ékszer: Cirrhopp, haj: Lencsés Dóra

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Thieme Fenja – Face Model Management, smink/styling: Nagy Zsuzsanna, haj: Lencsés Dóra