Farsang az haute couture jegyében

2020. február 27.
Az utolsó farsangi hétvégére nem tudsz semmilyen jelmezzel készülni? Nem fér bele az idődbe a kreatív készülődés, ugyanakkor kölcsönzési tortúrákba sem szeretnél bocsátkozni? Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezetője szebbnél szebb sminkinspirációkkal készült nektek, amivel kitűnhettek a farsangi forgatagból.

Ne csüggedj, és ezért a világért se hagyd ki a bulizást. Az idei fashion show-k kifutóin látható ruhaköltemények és a hozzájuk kapcsolódó művészi sminkek óriási teret adnak a kreativitásnak. Erre a hullámra felülve készítettünk a New School of Makeup senior teamjével pár olyan sminket, amivel el tudod magad úgy varázsolni, hogy egy csodás partiruha elegendő lesz jelmez helyett. Ezek a stilizált „arcfestések” egy-egy ismert farsangi lookot hívnak elő haute couture megközelítésben. Így válhatsz az idei jelmezbálokon igazi fashion dívává.

Bogi hajára is átterjedő sminkjét Pierrot bohóc legendás alakja inspirálta. A fő kelléke a looknak a körömépítők által is használt pehelyfólia, amely nagyon izgalmas hatást kölcsönöz egy ragadós hajwaxszal a fejre applikálva. A smink mai hangulatát a krémes bőrhatás és a monokróm színhasználat adja.

A Dóri által készített lookot a velencei karnevál és a rokokó ihlette, ahol a toll meghatározó eleme volt az akkori nők viseletének. Felragasztásukhoz elegendő egy rugalmas szempillaragasztó. A smink modernitását a homogén, mégis légies bőrkép és a nude ajak adja.

Kamilla egy trendi sellő alakját ölti a kékek árnyalataiban elvesző, különböző méretű flitterek által. A szem körül kialakított, maszkot stilizáló festés és pikkelyszerű applikáció a hableányok világát idézi meg. A flittereket áttetsző glitterragasztóval lehet könnyen feltenni.

fotó: Robin Czunderlik, modell: Bogi – Highlight Models, smink/styling: Páll Adrienn

fotó: Robin Czunderlik, modell: Bogi – Highlight Models, smink/styling: Páll Adrienn


fotó: Hajas Orsolya, modell: Triniti – Face Model Management, smink/styling/haj: Lencsés Dóra – NSM Senior Team


fotó: Hajas Orsolya, modell: Kiss Kamilla, ruha: Home of Fashion – ViktoriaVarga, smink/styling: Páll Adrienn, haj: Csiszer Katalin