Bőrápolásról mindenkinek: zsíros, szeborreás bőr

2020. április 09.
A Marie Claire bőrápolási videósorozatában Szakonyi Eszter kozmetikus mester jelentkezik rengeteg hasznos tanáccsal – a karantén alatti bőrápolás fontosságát hangsúlyozva.

Tudod, melyik bőrtípusba tartozol? Tudatosan odafigyelsz arra, hogyan ápold a bőrödet? Ismered a házi praktikákat, amelyekkel természetes módon javíthatsz bőröd állagán? És vajon milyen professzionális módszerek léteznek, amelyeket a járvány után remélhetőleg bátran kipróbálhatsz, hogy egészségessé, üdévé varázsold arcbőrödet? A Marie Claire bőrápolásról szóló videói Szakonyi Eszter kozmetikus mester közreműködésével sok hasznos információval, tanáccsal segítenek, hogy a karantén idején se feledkezz el bőrödről.


Magyarországon a lakosság nagyobb része zsíros bőrtípusba tartozik, amit ha megfelelő odafigyeléssel ápolunk, még előnyt is kovácsolhatunk belőle. A zsíros bőrnél ugyanis magasabb a nedvességtartalom a bőrben, így az idő múlásával, idősebb korban kevésbé láthatóak rajta a ráncok.


A zsíros arcbőr a genetikának köszönhetően gyakran erősebb testalkattal jár, ami az arcon is észrevehető. A zsírsejtek biztosítják az arc természetes kipárnázottságát, és így kevesebb ránc, szarkaláb látható a szemek, az ajkak környékén. Ugyanakkor ez a bőrtípus folyamatos ápolást igényel, ebben segít most ez a videó. Szakonyi Eszter kozmetikus mester az otthoni ápoláshoz ad tanácsot, és elmeséli milyen professzionális kozmetikai kezelések segíthetnek még a zsíros,szeborreás bőr különböző tüneteinek karbantartásához.

Láttad már a sorozat első bőrápolási videóját?