Profi arckezelés otthon? Így csináld!

2020. április 24.
Csak mert kozmetikushoz nem nagyon jutsz el mostanában, még nem kell lemondanod a szépítő, pihentető arckezelésekről! Elő a gyertyákkal, szépségbloggerünk, Peonilla lépésről lépésre eligazít, mit hogyan csinálj!

Bevallom, a kialakult helyzet és az ovik bezárása miatt nekem most pont sokkal kevesebb időm van magamra, és arra, hogy órákig kényeztessem magam a fürdőszobában, de ha néha-néha korábbi lefekvést dob a gép (sajnos éjjeli bagoly típus a fiam), akkor igyekszem beiktatni egy spa-estét. Nemcsak a bőröm, de a lelkem is feltöltődik tőle. Kicsit olyan ez, mint egy meditáció, vagy mint egy mininyaralás. Kisimultabb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb leszek, és ez mindenkinek jó. (Happy wife = happy life, ugye?)

1. Add meg a módját

Ha már nekiállsz magadra és a bőrödre szánni egy kis időt, add is meg a módját! Készíts magadnak egy pohár uborkás limonádét vagy gyógyteát, gyújts meg néhány gyertyát, csepegtess illóolajat a diffúzorodba (ha van), és tegyél be valami kellemes háttérzenét.

Láttad már?

2. Tisztítsd meg a bőröd alaposan

Ha kellően ráhangolódtál a szépségrituáléra, jöhet az első lépés, az arclemosás. Végezz dupla arclemosást: először egy olajos vagy balzsamos, aztán egy tejes vagy géles változattal. Az nem arclemosás, ha 5 másodpercig lögybölöd a bőröd. Ideális esetben 30-60 másodpercig érdemes alaposan az ujjbegyekkel átmasszíroznod az arcod. Ne feledkezz meg a hajtövekről, az áll vonaláról és a nyakadról sem. Itt gyakran alakulnak ki pattanások, aminek az egyik oka lehet a nem alapos arctisztítás is.

3. Jöhet a peeling

Ha szép tiszta az arcod (nem csikorog és/vagy feszül – ez nem jó jel, akkor túl agresszív arclemosót használsz), áttérhetsz az elhalt hámsejtek eltávolítására, azaz a hámlasztásra. Nem vagyok a fizikai (szemcsés) arcradírok túl nagy rajongója, de ha van olyan, ami tényleg nagyon gyengéd, és neked bevált, használhatod azt is, csak ne dörzsöld vele a bőröd túl erősen. Legyél extrakíméletes! Még ideálisabb, ha egy enzimes peelinget használsz, amit 10-15 perc után le tudsz mosni. Ezek általában gyümölcsökből kivont enzimekkel hámlasztják a bőrt, és sokkal gyengédebbek, mint a fizikai vagy klasszikus kémiai hámlasztók (pl. AHA). A kémiai hámlasztót most azért nem ajánlom, mert a következő lépésben úgyis lemosnád, aminek nincs túl sok értelme. Persze, ha sok időd van, és a hámlasztásra is tudsz legalább félórát szánni, akkor hajrá. Azt viszont tartsd észben, hogy heti 2-3 alkalomnál többször nem javasolt hámlasztani, válaszd bármelyik módszert is.

A folytatásért kattints Peonilla oldalára!

Fotó: Unsplash

Olvastad már?