A legszebb gyöngyös sminkinspirációk

2020. május 21.
Páll Adrienn, a NewSchool of Makeup sminkakadémia vezetője ezúttal – a még Coco Chanel által divatba hozott – gyöngyök ihlette sminkkompozíciókkal jelentkezik.

Engedjétek meg, hogy ma az én boldogságom hassa át a cikkemet. 25 éve nem volt olyan, hogy nem érinthettem meg hónapokig más arcát az ecseteimmel. Az elmúlt napok pozitív fordulatai lehetőséget nyitnak arra, hogy sok más készségszakmát űző kollégámmal együtt ismét dolgozhassunk, és ezáltal újból érezhessük az alkotás örömét. A maszk-, kesztyű- és plexipajzshasználat okozta közérzeti kellemetlenségek ellenére végre érzem, és még inkább értékelem azt, ami előtte annyira megszokott volt már: hogy mekkora kincs, hogy szépíthetek.

Ráadásul az idei szezonban a kifutókon született trendek óriási kreativitási szabadságot adnak a modernkori beauty megformálásához, ezért csak úgy lubickolhatunk az ötletek szabad megvalósításában. Ezek a sminkek most már elérnek az utcákig, a szabad vizuális önkifejezés elfogadottsága mindenkinek teret ad ahhoz, hogy a divat extrémebb fuvallatai is a mindennapi élet részévé váljanak.

Láttad már?

Az idei trendekből az egyik legizgalmasabb és egyben legnőiesebb vonalat a még Coco Chanel által divatba hozott gyöngyök ihlette sminkkompozíciók képviselik. Most nemcsak a nyakunkat díszíthetjük ezekkel a kis opálfényű bogyókkal, de az arcunkat is. Hobbiboltokban, Röltexekben lehet kapni ezeket a félbe vágott gyöngyszemeket különböző méretekben, amiket latexbázisú szempillaragasztóval könnyen és biztonságosan rögzíthetünk a bőrön, vagy akár a szemkörnyékén.
Íme, néhány csodás ötlet az NSM végzőseinek vizsgamunkáiból, amivel remélem, nektek is kedvet csinálok a sminkeléshez.

Fotó: Jámbor Zsófia  Modell: Csonka Rebeka  Smink/styling: Fekszi Szimonetta  Haj: Lencsés Dóra

Fotó: Jámbor Zsófia  Modell: Fouraev Anasztazia  Smink/styling: Rajó Zita  Haj: Lencsés Dóra

Fotó: Jámbor Zsófia  Modell: Ocskay Bori  Smink/styling: Takács Petra  Haj: Lencsés Dóra

Fotó: Jámbor Zsófia  Modell: Horváth Veronika – Avantage Models  Smink/styling: Baki Rebeka  Haj: Lencsés Dóra

Fotó: Jámbor Zsófia  Modell: Hrivnák Evelin – Icon Model Management  Smink/styling: Kocsi Petra  Haj: Lencsés Dóra