Elsőként teszteltük a 24 karátos otthoni pakolást

2018. október 16.
Az arany, úgy fest egy soha véget nem érő trend a szépségápolásban. A japán gésák egykori kedvencét most az AHAVA álmodta újra, mégpedig egy ránctalanító és feszesítő pakolás formájában, amelyet mi most egy hónapon keresztül jól le is teszteltünk... Az eredmény pedig? Egészen lenyűgöző.


Hónapok óta tudunk az újdonság közelgő, októberi bevezetéséről, és egészen nagy élményként éltük meg, hogy mi magunk tesztelhetjük le elsőként a 24 karátos ékszernek is beillő szépítő maszkot.

Az arany jótékony hatásai

Az AHAVA 24K Aranypakolás bevezetésének azért a szépségszektor történelme is beágyazott, hiszen a kozmetikai felhasználásának komoly ősi gyökerei vannak. Az aranyat a japánok, a rómaiak és az egyiptomiak is használták szépítésre az ősidőktől. Kleopátra például éjszakai pakolásként használta, mégpedig azért, hogy világosítsa vele az arcszínét. Ázsiában mindeközben azért „nyúltak utána”, mert varázsszernek tartották. Úgy hitték (a Tao-ban több utalást is találunk erre) az arany képes meghosszabbítani, tartóssá tenni magát a fiatalságot. De nem csak a szépség, az egészség téren is nagy erőt, és fantáziát láttak benne: a hagyományos kínai orvoslásban például hidegrázást, agyvérzést, és bőrfertőzéseket is kezeltek vele. A többféle kozmetikai felhasználás volt azonban a bevált platform, a sokszorosan is kincsnek számító arany esetében, amelynek használata manapság egyre népszerűbb.

Nem véletlenül. Nemcsak gyönyörű, ragyogó és fiatalos megjelenést ad az arcnak, de segít csökkenteni a bőrirritációt, amely hyper-pigmentációt okozhat. Ismeretes, hogy a kollagén mennyisége az életkor előrehaladtával csökken, termelése hanyatlik, mely folyamatot az arannyal hatásosan lassíthatjuk. Az arany egyedülálló nemesfémünk, mert a többi fémmel ellentétben anyaga nem lép reakcióba más elemekkel. Minősége és megjelenése állandó, nem romlik, nem korrodálódik, mint a többi fém. Viszonylag ritka, legalábbis ahhoz elég ritka, hogy ára minden időben magas maradjon. Az arany a többi fémhez képest puha és flexibilis, nagyon apró vékony lemezkékre aprítható, ami nagyon praktikus, számos iparág használja.

Bombabiztos duó – arany és holt-tengeri iszap

A gésák (akik aranylemezekkel radírozták, dörzsölték bőrüket a csodálatos bőrkép érdekében) kedvencét most az AHAVA állította csatasorba újra, mégpedig zseniálisan újrakomponálva. Az izraeli szépségóriás az aranyat holt-tengeri iszappal kombinálta, így valóban egyedülálló terméket alkotott, mely minden más márka aranyat tartalmazó kozmetikumától különbözik. Hatásos összetevője még a B3 vitamin, a Nátrium Hyaluronát és a Pentavitin, amely a termék intenzív simító hatást adja.

Száraz bőrtől a bársonyosig..

Ez a pakolás a világ két legősibb természet adta szépséget hozó összetevőjét egyesítette a természetesen szép bőr eléréséért, amely egykor csak az uralkodók kiváltsága volt. Már a csomagolás is magáért beszél, az egyhónapos tesztidőszak alatt öröm volt heti (legalább kétszer) nekiállni a luxus rutinunknak. A finom, exkluzív spákat idézően kellemes illata, a kecses, mini krémlapáttal könnyen felvihető aranyló textúra valóságos élmény – különösen az őszi, szürke hétköznapokban. A 10 perces hatóidő messze nem ámítás, ennyi idő alatt már első néhány alkalommal is ragyogó eredményt ért el még a kicsit érzékeny, vízhiányos bőrömön.

Eleinte túlkapásból vastagon kentem, de hamar rájöttem, nem legenda, hogy a minőségi adalékanyagból, erős hatóanyagokból a kevesebb, több. Onnantól normál rétegben vittem fel megtisztított arcbőrre természetesen, esetenként bőrradírozást követően -, az alapos lemosás után pedig már azonnal élvezhettem a kifejezetten bársonyos, egyenletes bőrérzetet. A második hétre a bőrömet úgy „aláhidratálta” az intenzív erejű maszk, hogy a heti két alkalmazás között is erősen és látványosan tartotta a bőröm a frontot. Egy biztos, a selymes érzés, a jóltáplált bőrhatás, a puhább tónus időkorlátait meseszépen kitolja az aranymaszk.

A maszkokkal többnyire az a problémám, hogy mivel sok a macerás verzió (pl. csöpögő lapmaszk, vagy egy-egy gyorsan száradó, nehezen lemosható maszk), a lelkesedésem gyorsan apad, pár héttel a beszerzésük után. Itt lényegében ezzel nem volt gond, a kényeztető, krémesen aranyló textúrát könnyű lemosni, és még egy jótékony, „highlighter” hatást adó, selymesen fénylő réteget is hagy maga után. A 24 karátos arany szemcsés és holt-tengeri iszapos újdonság egyértelműen a szezon egyik legnagyobb bőrápolási durranása, mégpedig az addiktív fajtából. Olyan luxus, amely nem csak szépen ragyog a fürdőszoba polcain, hanem ténylegesen szépít a gyakorlatban is.