Nyári hajgondok és instant megoldások

2020. június 08.
A napsugárzás, a klóros vagy sós víz, a nagy hőség mind-mind hatással van a hajunkra is. Öt olyan hajgondot emeltünk ki, amivel nyáron a legtöbben még inkább küzdenek, de természetesen megoldást is ajánlunk rájuk.

Strandhullámok a betondzsungelben is

A nyári frizurák dobogós első helyezettje nem más, mint a beach waves. Sajnálatunkra azonban az egész nyarat nem tölthetjük a vízparton, de így sem kell lemondanunk a göndör fürtökről, hiszen egy kis sós spray-vel is ugyanolyan csodás hullámokat tudunk reprodukálni. Az Authentic Beauty Concept újdonságától például egyáltalán nem lesz ragacsos a hajunk, és nem is nehezíti el a hajszálakat, így bátran merjük ajánlani a nagyvárosban töltött meleg nyári napokra is.

Könnyen zsírosodó hajtövek

A melegben, ahogy az arcbőrünk, úgy a hajunk is könnyebben zsírosodhat, és ha nem akarunk minden áldott nap hajat mosni, erre is érdemes keresni valami jó kis megoldást. Az Omorovicza nemrég debütáló fejbőrfrissítő széruma például kifejezetten erre a célra lett kifejlesztve. Pár csepp segít formába hozni a lelapult, már nem túl friss összhatást, ráadásul a felesleges olajat is felszívja a hajtövekről.

Fakuló hajszín

A festett haj egyik legnagyobb ellensége a klóros víz, a nagy szárazság és az UV–sugárzás, így érdemes már a hajmosáshoz olyan termékeket választanunk, amelyek segítenek megóvni a hajszínünket a kifakulástól. A Tresemmé Smooth Keratine Colour kollekciójában sampont és balzsamot is találunk a problémára. Bár a márka viszonylag új itthon, érdemes megismerkedni vele, mert a világ többi pontján már elég nagy népszerűségnek örvend – például a New York-i divathét főszponzoraként van jelen több mint 10 éve.

Olvastad már? 

Töredezett hajvégek

A nyári meleg, a só és a klór, az UV-sugárzás nem csak a hajfestékünk színére, a hajvégekre is rossz hatással van. Persze egy kis extraápolással, pakolással, szérummal, ampullakúrákkal megóvhatjuk mindettől. A  L’Oréal Professionnel apró kis koncentrátumai megerősítik a hajszálak szerkezetét, hogy erősebbé, vastagabbá és ellenállóbbá váljanak. Heti egyszer a balzsam helyett a hajvégekre használjuk: ha picit csavarunk a tincseinken, miközben már a hajunkon van a formula, azzal segíthetjük a mélyebb felszívódást.

View this post on Instagram

🇺🇸/🇬🇧 Discover our Serie Expert Pro Longer patented technology: 1⃣ FILLER-A100: A patented molecule owned by L'Oréal Professionnel only. Composed by the unique combination of two actives: Filloxane + Polyquaternium PQ6. 2⃣ AMINO ACID: Renewing strengthening ingredient. It allows the renewing of lenghts. The hair gets stronger and it is prevented from breakage. #LorealPros: Want to learn more about Pro Longer? Rendez-vous on ACCESS: www.lorealaccess.com . 🇫🇷 Découvrez la technologie qui se cache dans Serie Expert Pro Longer : 1⃣ FILLER-A100 : La combinaison brevetée du Filloxane et du Polyquaternium PQ6, propriété de L'Oréal Professionnel uniquement. 2⃣ ACIDE AMINÉ : Un ingrédient fortifiant qui permet le renouvellement des longueurs. #LorealPros: Voulez-vous en savoir plus sur Pro Longer ? Rendez-vous sur ACCESS : www.lorealaccess.com . 🇧🇷 Descubra a tecnologia que se esconde detras da Serie Expert Pro Longer: 1⃣ FILLER-A100: Uma combinação única de dois ativos: Filloxano + Poliquaternium PQ6, propriedade exclusiva da L'Oréal Professionnel. 2⃣ AMINO ACID: ingrediente renovador do fortalecimento que permite a renovação de comprimentos. #LorealPros: Querem saber mais sobre Pro Longer? Rendez-vous no ACCESS: www.lorealaccess.com . #lorealpro #serieexpert #prolonger #keepitlonger #longhair #hairgoals #haircare #hairinspo

A post shared by L'Oréal Professionnel Paris (@lorealpro) on

Szálló tincsek

A kezelhetetlenség is kezelhető! A szalmaszerű hajszálak nagyon bosszantóak tudnak lenni, ezért muszáj valamit keresni, amivel orvosolhatjuk ezt a problémát. A jelenséget könnyen okozhatja dehidratáltság, ezért bevethetünk ellene fennhagyható/lemosható balzsamot, primert vagy akár anti-frizz krémet, illetve spray-t is. Erre találták ki a Kevin.Murphy Smooth.Again pakolásást is, amely a hajvégek szöszösödésének és pöndörödésének kezelésében segít. Hővédőt is tartalmaz, így tényleg maximálisan óvhatjuk vele a hajunkat.